20160404_165905.jpg

Gerbiamosios smaližiautojos,

jau taip mes, moterys, sutvertos, kad sunkiai galime ištverti be saldumynų. Kai apsisprendžiau keisti mitybos įpročius, labiausiai mane baimino, o kaip reikės gyventi be šokolado plytos, keksiuko su vyšniomis, sūrio torto ar ledų su karamelinių užpilu? Tikriausiai ir jums jau tįsta seilės? 🙂 Net naktimis sapnuodavau šiuos desertus, o parduotuvėje kiekvieną pyragaitį nulydėdavau tokiu gailiu žvilgsniu, lyg didžių poetų aprašyta mergelė, į karą išleidžianti savo simpatiją, ir žinanti, kad daugiau jau nebeteks susitikti. Ir aš taip maniau – viskas, gyvensiu be saldaus skonio. Bet ar ištversiu? Ar dienos netaps niūrios ir liūdnos?

Ir taip su ašaromis akyse belaidojant visus mylimus skanėstus, Indrė nusprendė išgelbėti mane ir išmokė keių visai nenuodėmingų desertų receptų. Vienu jų šiandien vaišinu ir jus, brangios mūsų skaitytojos.

REIKĖS:

200 ml graikiško jogurto;

saujos braškių (aš naudoju šaldytas);

100 g avižinių dribsnių;

šaukšto medaus;

arbatinio šaukštelio chia sėklų;

mėgstamų uogų papuošimui (aš naudojau mėlynes).

GAMINIMAS:

Į kokteilinę supilk jogurtą ir sudėk braškes, viską sumaišyk. Avižinius dribsnius sumaišyk su medumi, dėl į kepimo indą ir apie 20 min. pakepk iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Į desertui skirtą indą berk atvėsusius avižinius dribsnius, supilk jogurto ir braškių mase, pabarstyk chia sėklomis ir mėgstamomis uogomis.

20160404_165932

Šis desertas labai spalvingas, gardus ir patiks ne tik suaugusiems saldumynų mėgėjams, bet ir mažiesiems mūsų draugams.

Apsalusiais pilvais,

Lieknos Bitės