pyragas2Mmmm… rabarbarų sezonas man labai patinka. Juk tai idealus pyragų ingredientas, kuris paįvairina skonių paletę mano virtuvėje. Pyrago receptas labai paprastas ir greitas. Jis kaskart gali būti vis kitoks, nes galima keisti rūgštųjį ingredientą – rabarbarus – slyvomis, obuoliais, kriaušėmis, persikais, nektarinais ir t.t.

REIKĖS:

5 kiaušinių;

5 rabarbarų stiebų;

400 ml graikiško jogurto;

100 ml alyvuogių aliejaus ar kokosų aliejaus;

100 g kvietinių miltų su sėlenomis (galima keisti ir kitais, jūsų mėgstamais, miltais);

100 g migdolų miltų (aš susimaliau migdolus);

1 a. š. kepimo miltelių

1 a. š. cinamono;

1 a. š. vanilinio cukraus;

3-4 v. š. cukraus

100 g karijų riešutų (aš naudojau Arimex”)

 pyragas1

GAMINIMAS:

  1. Rabarbarus nulupkite, supjaustykite, apibarstykite keliais šaukštais cukraus, cinamonu ir palikite kelioms valandoms pastovėti.
  2. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki putų, pilkite aliejų, jogurtą, išmaišykite. Berkite likusį cukrų, vanilinį cukrų, viską išmaišykite.
  3. Kitame inde sumaišykite miltus (kvietinius ir migdolų), šiek tiek druskos ir kepimo miltelius.
  4. Abi mases sumaišykite.
  5. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, pilkite tešlą, ant viršaus berkite rabarbarus, juos paspauskite šiek tiek į vidų, berkite šiek tik susmulkintus karijų riešutus.
  6. Pyragą dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie valandą (ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku).
  7. Karšto rabarbarų pyrago idealus partneris – vaniliniai ledai. Skanaus. 🙂

pyragas3

pyragas4

Vasariškai saldžius linkėjimus siunčiančios,

Lieknos Bitės