dsc07756Atsiradus vaikui, mūsų šeimoje bent vienos iš savaičių vakarienės patiekalu tapo varškės apkepas. Ilgai eksperimentavau, kol suradau tobulą receptą. O reikalavimai jam buvo paprasti: kuo minkštesnis, puresnis, tačiau ne „tęžtantis“ (išlaikantis formą). Kitas svarbus kriterijus – jokio pridėtinio cukraus.

REIKĖS:

3 kiaušinių;

4 v. š. skysto medaus;

500 g varškės (mes naudojome 9%);

100 g speltos manų kruopų;

50 ml pieno;

40 g tirpinto sviesto;

druskos;

2 a. š. cinamono;

kelių gvazdikėlių;

2 obuolių

GAMINIMAS:

  1. Baltimus atskirkite nuo trynių. Baltimus išplakite iki standžių putų ir pamažu įmaišykite medų (jis putas sumažins, ko nepadarytų cukrus, tačiau mes patiekalams, kuriuos valgo vaikai, stengiamės pridėtinio cukraus nenaudoti).
  2. Trynius išplakite, sumaišykite su pertrinta varške, pilkite sviesta, manų kruopas ir pieną. Masę gerai išmaišykite, ja pagardinkite druska.
  3. Obuolius nulupkite, supjaustykite griežinėliais, ant jų berkite cinamoną ir iki miltų sutrintus gvazdikėlius. Gerai išmaišykite.
  4. Baltymus pamažu su šaukštu įmaišykite į varškės masę.
  5. Į sviestu pateptą formą pilkite tešlą, ant viršaus, pusiau įspaudžiant į vidų, dėliokite obuolio riekeles. Dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 50 minučių.
  6. Patiekite su šviežiomis uogomis (mūsų – šaldytos) ir graikišku jogurtu. Skanaus!

dsc07753P.S. Ne mažiau nei gardūs patiekalai mus žavi ir įkvepia originalūs, išskirtiniai rankų darbo indai, kuriuos radome DiDeco.

Sočias šeimos vakarienes mėgstančios,

Lieknos Bitės