Nors nesame dideli smaližiai, mėgstu kepti pyragus. Gera juos neštis į svečius ar ragauti šeštadienio rytais. Tačiau būtina sąlyga, kurią išpildo kepami pyragai – jie turi būti greitai paruošiami ir kažkuo sveikesni. Šis kaip tik toks.

REIKĖS:

150 g migdolų miltų (mes tiesiog sumalėme Arimex firmos migdolus kavamale);

100 g rudojo cukraus;

4 kiaušinių;

1 a. š. kepimo miltelių;

žiupsnelio druskos

GAMINIMAS:

  1. Trynius atskirkite nuo baltymų ir gerai išsukite su cukrumi, kepimo milteliais bei migdolų miltais.
  2. Baltymus išplakite iki standžių putų, atsargiai įmaišykite į paruoštą tešlą.
  3. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol pyragas iškils ir švelniai parus.
  4. Viršų puoškite mėgiamais produktais (medumi, agavos sirupu, šokoladu), pabarstykite riešutais.

Pavasarį švenčiančios,

Lieknos Bitės