edf

Pastaruoju metu beprotiškai tingiu kepti pyragus, matyt, rudeniškas stingulys vis labiau apima ir mane. Tačiau šį pyragą net ir aš su malonumu maišau, nes užtrunku vos kelias minutes, o sudėtis ir skonis nenuviliantis. Tiesa, naudoju gudrybę „Dobele“ paruoštuką, kuris paruoštas avižų pagrindu, bet jį gaminu įvairiausiomis variacijomis, šiandien – su kremu ir persikais.

REIKĖS

„Dobele“ mišinio avižiniam pyragui,

70 g aliejaus,

60 g sviesto,

120 g graikiško jogurto,

2 v.š. rudojo cukraus,

1 kiaušinio,

konservuotų persikų puselių.

GAMINIMAS

  1. Ištirpintą sviestą ir aliejų sumaišykite su mišiniu pyragui, suminkykite į kamuoliuką ir palikite šaldytuve 15 minučių.
  2. Kai tešla pastings, ja išklokite kepimo formos dugną, pasiliekant šiek tiek jos viršui.
  3. Kremui išplakite jogurtą su cukrumi ir kiaušiniu, jį liekite ant suformuoto pagrindo. Ant viršaus dėliokite pasmulkintas persiko puseles ir apibarstykite likusiais tešlos trupinėliais.

Linkime tingiai lėtų vakarų,

Lieknos Bitės