Pastaruoju metu beprotiškai tingiu kepti pyragus, matyt, rudeniškas stingulys vis labiau apima ir mane. Tačiau šį pyragą net ir aš su malonumu maišau, nes užtrunku vos kelias minutes, o sudėtis ir skonis nenuviliantis. Tiesa, naudoju gudrybę – „Dobele“ paruoštuką, kuris paruoštas avižų pagrindu, bet jį gaminu įvairiausiomis variacijomis, šiandien – su kremu ir persikais.
REIKĖS
„Dobele“ mišinio avižiniam pyragui,
70 g aliejaus,
60 g sviesto,
120 g graikiško jogurto,
2 v.š. rudojo cukraus,
1 kiaušinio,
konservuotų persikų puselių.
GAMINIMAS
- Ištirpintą sviestą ir aliejų sumaišykite su mišiniu pyragui, suminkykite į kamuoliuką ir
palikite šaldytuve 15 minučių.
- Kai tešla pastings, ja išklokite kepimo formos dugną, pasiliekant šiek tiek jos viršui.
- Kremui išplakite jogurtą su cukrumi ir kiaušiniu, jį liekite ant suformuoto pagrindo. Ant viršaus dėliokite pasmulkintas persiko puseles ir apibarstykite likusiais tešlos trupinėliais.
Linkime tingiai lėtų vakarų,
Lieknos Bitės