dsc05930

Kuo jums kvepia ruduo? Mums vienareikšmiškai – tik ką iš orkaitės ištrauktu obuolių pyragu. O jei jis gerokai lieknesnis nei įprastas – mes dar su didesniu malonumu jį valgome ir neskaičiuojame gabalėlių.

REIKĖS:

 

200 g anakardžių riešutų (mes naudojome „Arimex“);

200 g migdolų riešutų (mes naudojome „Arimex“);

2 v. š. sviesto;

4 v. š. skysto medaus;

6 didelių obuolių;

3 a. š. cinamono

GAMINIMAS:

  1. Į maistinė smulkintuvą berkite visus riešutus, sviestą (turi būti minkštas), 2 v. š. medaus ir viską sumalkite iki vientisos masės.
  2. Kepimo formą išklokite popieriumi ir lygiai paskirstykite tešlą, kuri bus pyrago pagrindas.
  3. Obuolius nulupkite, išvalykite ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Obuolius sumaišykite su cinamonu bei likusiu medumi ir berkite ant pyrago pagrindo.
  4. Pyragą dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 30 minučių.

dsc05932

Saldžių rudens dienų linkėdamos,

Lieknos Bitės