5Avižiniai dribsniai jau seniai tapo mūsų kasdienybe ir jau keli metai kaip daugelyje receptų pakeitė kvietinius miltus. Šį kartą dalinamės labai gardžiu ir per kelias minutes sumakaluojamo pyrago receptu. Patiks: lieknesnio deserto norinčiai mamai, kvapnaus obuolių pyrago skonio, primenančio vaikystę, pasiilgusiam tėčiui, smaguriams vaikams, dėl kurių mitybos stengiamės ir norime, kad ji būtų papildyta vertingais ingredientais, o ne šlamštu.

REIKĖS:

1,5 stiklinės pilno grūdo avižinių dribsnių;

400 ml graikiško jogurto;

2 v. š. sviesto;

4 v. š. medaus;

4-5 obuolių

Galima pagardinti, tačiau nebūtina: vaniliniu cukrumi ir cinamonu.

GAMINIMAS:

  1. Dribsnius beriame į maistinį smulkintuvą ir smulkiname iki miltų.
  2. Sviestą ir medų išlydome.
  3. Dribsnius sumaišome su medui ir sviestu.
  4. Obuolius nulupame, išvalome, supjaustome riekelėmis ir, kartu su jogurtu, maišome su dribsniais. Jei norite pagardinti vaniliniu cukrumi ar cinamonu, juos taip pat beriame ir maišome.
  5. Pyrago tešlą pilame į sviestu pateptą kepimo formą, dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir leidžiame kepti apie 45 minutes. Tiesa, atkreipkite dėmesį į kepimo formą, jei ji nedidelė, bet aukšta – pyragas gali kepti ilgiau, jei žema ir ilga – trumpiau. Žodžiu, nepamirškite vis užmesti akies, kaip jūsų skanėstui orkaitėje sekasi.

3Tiek gyvenime, tiek mityboje ieškoti balanso linkinčios,

Lieknos Bitės

Įspėjimas: nuotraukas naudoti be mūsų sutikimo griežtai draudžiame.