Avižiniai sausainiai – dažnas pasirinkimas mūsų virtuvėse. Šį kartą išbandėme jų receptą su varške. Šis receptas patiks tiek valgantiems be gliuteno, tiek vaikams, kurių mityboje norime kuo daugiau sveikesnių pasirinkimų.
REIKĖS:
200 g avižinių dribsnių (mes naudojome „Dobele“);
200 g varškės (mes naudojome 9 proc. riebumo);
1 v. š. medaus;
2 v. š. vandenyje mirkytų razinų (galima ir be jų);
2 bananų;
2 obuolių;
cinamono
GAMINIMAS:
- Varškę ir bananus pertrinkite šakute. Obuolius – sutarkuokite.
- Visus ingredientus sumaišykite.
- Drėgnomis rankomis formuokite sausainėlius ir dėkite juos ant kepimo formos, išklotos kepimo popieriumi.
- Dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 30 minučių.
Saldžių, tačiau nenuodėmingų, akimirkų linkinčios,
Lieknos Bitės