Avižiniai sausainiai – dažnas pasirinkimas mūsų virtuvėse. Šį kartą išbandėme jų receptą su varške. Šis receptas patiks tiek valgantiems be gliuteno, tiek vaikams, kurių mityboje norime kuo daugiau sveikesnių pasirinkimų.

REIKĖS:

200 g avižinių dribsnių (mes naudojome „Dobele“);

200 g varškės (mes naudojome 9 proc. riebumo);

1 v. š. medaus;

2 v. š. vandenyje mirkytų razinų (galima ir be jų);

2 bananų;

2 obuolių;

cinamono

GAMINIMAS:

  1. Varškę ir bananus pertrinkite šakute. Obuolius – sutarkuokite.
  2. Visus ingredientus sumaišykite.
  3. Drėgnomis rankomis formuokite sausainėlius ir dėkite juos ant kepimo formos, išklotos kepimo popieriumi.
  4. Dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 30 minučių.

Saldžių, tačiau nenuodėmingų,  akimirkų linkinčios,

Lieknos Bitės