OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mielosios bitinėtojos,

seniai vadovaujuosi šūkiu – šventą dieną galima padaryti kelias nuodėmes, kad nebūtų taip jau liūdna. Taip prasidėjo ir šis sekmadienis. Jau nuo pat ryto mintyse sukosi tik viena – reikia pagaminti kažką nuodėmingai saldaus, kad net seilės varvėtų spoksant į orkaitės vidų. Kol galvoje virė arši Napoleono kova su jo didenybe Tinginiu, sulaukiau draugės žinutės, kad šiandien planuoja kelioms valandoms užsukti į svečius.

Ir čia supratau, kad planas chuliganas netrukus sužlugs, mat ji jau kuris laikas yra VEGANĖ. Mano vyras dar pusiau miegodamas pradėjo burbėti, kad čia visiška nesąmonė, prilygstanti tam, jei jis susigalvotų, kad nuo rytojaus yra limonadis – žmogus, kuris atsisako vandens ir geria tik įvairiausius vaisvandenius. Na, o aš draugę suprantu, mane žavi žmonės, kurie pasirenka gyventi kažkaip kitaip ir pabando išsilaisvinti iš stereotipų. Taip ir jam pasakiau: ką nori žmogus, tą ir valgo, o ir tas maistas nėra toks jau blogas. Aš tau parodysiu!

Taip sekmadienį mūsų namai pakvipo nuostabaus skonio veganiškų keksiukų aromatu. Receptas Indrės išbandytas jau ne kartą. Kaip ji sako, jais reikėtu mėgautis saikingai, mat yra baltų miltų ir cukraus, tačiau kartais pasilepinti ne tik galima, o tiesiog būtina. 🙂

Nori išbandyti ir tu? Štai, ko tau PRIREIKS:

250 g miltų;

3 šaukštų kakavos;

200 ml šilto vandens;

1 a. š. kepimo miltelių;

200 g nerafinuoto cukraus.

GAMINIMAS:

Pagaminti šiuos ruduosius skanėstus pavyks net ir pirmokui. Visus ingredientus tiesiog sumaišyk tarpusavyje. Supilk į norimas formeles ir dėk į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepk maždaug 20–30 minučių.

Saldžiai nuodėmingo savaitgalio,

Lieknos Bitės