OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mielos moterys, o ypač mamytės,

tikriausiai ne viena jūsų susidūrė su dilema, kokius pusryčius gaminti, kad jie būtų sveikesni, maistingesni, tačiau mažieji valgytojai nesispjaudytų. Iš vaikystės atsimename dribsnius, kuriuos užsipildavome su sultimis ar pienu, ir skaniai sau kimšdavome. Tačiau šiandien mitybos specialistai vieningai tvirtina: tokie pusryčiai yra nepilnaverčiai, juose gausu įvairiausių priedų, o cukraus kiekis tiesiog siaubingas! Toks maistas nerekomenduojamas ne tik vaikams, bet ir suaugusiems.

Visai neseniai prekybos centrų lentynose aptikome labai įdomią naujieną – „Milzu“ dribsnius. Jie pagaminti iš BIO sertifikuotų rugių, juose nėra jokių E, pridėtinių riebalų ir cukraus! Kaip žinia, rugiai aprūpina organizmą skaidulomis, vitaminais ir angliavandeniais, todėl tai puikus pasirinkimas norintiems sveikiau gyventi.

Likome maloniai nustebintos, nes tokio tipo dribsnių dar niekur kitur nematėme. Na, o mūsų mažieji įvertino įpakavimą, nes jis labai žaismingas, spalvingas ir kviečia pažvelgti, o kas ten viduje slepiasi. Taigi, Lieknų Bičių verdiktas – išbandėm, likom maloniai nustebintos ir sužavėtos, todėl šiuos dribsnius įtrauksime į savo šeimų mitybą. Be jokių sąžinės priekaištų rekomenduojame ir jums bei pažadame keletą receptų su „Milzu“ produkcija.

REIKĖS:

saujos mažai saldintų rugių dribsnių (mes naudojome „Milzu“);

¼ banano;

¼ persiko;

1 obuolio;

cinamono;

1 a. š. chia sėklų;

1 a. š. medaus

GAMINIMA:

  1. Paruoškite obuolių džemą: obuolius supjaustykite kubeliais, sudėkite į puodą, įpilkite vandens, kad vos apsemtų, pabarstykite cinamonu, įdėkite šaukštelį medaus. Užvirkite ir ant silpnos ugnies virkite dar 5 min., kol obuoliai suminkštės, suberkite chia sėklas ir viską palikite 15 minučių.
  2. Stikliniame inde sluoksniuokite mėgstamus „Milzu“ dribsnius, smulkiai pjaustytą bananą, persiką, o ant viršaus dėkite kelis šaukštus obuolių džemo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skaniai dienas pradedančios,

Lieknos Bitės