097Šiandien papasakosime apie atradimą mūsų virtuvėse (mėgstame su jumis dalintis tuo, kas mums patinka). Mūsų mėgstamas prekinis ženklas „Dobele“ pristatė įvairiausių dribsnių liniją. O dribsnius mes naudojame ne tik košėms, kurias valgome bene kasryt, tačiau ir įvairiems desertams, blynams ar net pyragams. Šįkart naudojome ekologiškus avižinius dribsnius.

Beje, didelį pliusą „Dobelei“ dedame už pakuotes – jos tokios spalvingos, gražios ir žaismingos, kad, vaikui parodžius, jis jau linksi galvą, kad labai labai nori. Be grožio, šių dribsnių pakuočių labai patogus atsidarymas bei užsidarymas (nereikės jų pilstyti į indelius ir namuose nebus netvarkos).094REIKĖS:

1 stiklinės grikių miltų ar speltos miltų;

1 stiklinės avižinių dribsnių (mes naudojome „Dobele“);

5 obuolių;

150 g sviesto;

1 a. š. cinamono;

3 v. š. skysto medaus

GAMINIMAS:

  1. Obuolius nulupkite, supjaustykite skiltelėmis, pabarstykite cinamonu ir išmaišykite su medumi.
  2. Grikių arba speltos miltus sumaišykite su avižiniais dribsniais. Gabalėliais pjaustykite atšalusį sviestą ir dėkite į miltų masę. Pirštais formuokite trupinius.
  3. Kepimo formą išklokite popieriumi ir berkite dalį tešlos trupinių, tuomet sudėkite obuolius, o ant viršaus vėl berkite trupinius.
  4. Pyragą dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 40 minučių.

P.S. Pyragas labai labai trapus, bet nuo to jo skonis netampa prastesniu, tačiau, jei planuojate jį vežtis į svečius ar patiekti šventei – turėkite tai omenyje.118Skanių akimirkų linkėdamos,

Lieknos Bitės