Mano vaikai vienbalsiai nusprendė: šis pyragas NUO-STA-BUS! Jiems pritariu ir aš, nes pagaminau labai greitai ir iš paprastų produktų. Nepamirškite spalvingo pateikimo, juk šventės artėja!

REIKĖS

Trupiniams:

100 ml pasirinktų miltų (grikių, speltos ar kt.),

100 ml avižinių dribsnių (mums patinka Dobele),

kelių šaukštų rudojo cukraus (pagal skonį),

cinamono,

žiupsnelio druskos,

70 ml sviesto.

Įdarui:

3 v. š. lydyto sviesto,

2 v. š. pasirinktų miltų,

1 v.š. citrinų sulčių,

3 v.š. pieno,

šiek tiek cukraus ar medaus,

cinamono,

4 didelių obuolių.

GAMINIMAS

  1. Obuolius supjaustykite skiltelėmis ir išdėliokite skardoje. Kitus įdarui skirtus ingredientus sumaišykite tarpusavyje ir šią tešlą užpilkite ant obuolių, išmaišykite.
  2. Trupiniams skirtus ingredientus gerai sumaišykite rankomis, kol gausite trupinių konsistenciją, užpilkite vienu sluoksniu ant obuolių sluoksnio.
  3. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 – 35 min.
  4. Paruoštą pyragą pateikite popierinėse formelėse.