Šiandien jums siūlome labi gardų torto receptuką. Šiek tiek rūgštokas ir labai riešutinis, o jau kaip greit paruošiamas! Pabandykite ir pačios įsitikinsite! P.S. Naudojome labai mažą kepimo formą – vos 16 cm, tad ir ingredientų kiekiai skirti nedideliam tortui.
REIKĖS:
200 g žemės riešutų;
100 g džiovintų spanguolių (mes naudojome „Arimex“);
400 g graikiško jogurto;
1 v. š. nerafinuoto rudojo cukraus;
1 v. š. želatinos
GAMINIMAS:
- Riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje, o po to susmulkinkite trintuvu iki trupinėlių konsistencijos.
- Spanguoles užpilkite karštu vandeniu, palaikykite 10 min., o po to, nusunkę vandenį, taip pat sutrinkite smulkintuvu iki lipnios masės.
- Spanguoles sumaišykite su ¾ riešutų, jais išklokite formos dugną, gerai suspauskite delnais.
- Želatiną užpilkite keliais šaukštais vandens, palikite brinkti 15 min. Po to ją išlydykite šildydami puode ir palikite šiek tiek atvėsti.
- Graikišką jogurtą išsukite su cukrumi ir kruopščiai sumaišykite su atvėsusia želatina. Paruoštą masę pilkite ant pirmojo sluoksnio. Dėkite stingti per naktį. Puoškite likusiais riešutais ir uogomis.