Mielos, desertų mėgėjos,

Šiandien jums siūlome labi gardų torto receptuką. Šiek tiek rūgštokas ir labai riešutinis, o jau kaip greit paruošiamas! Pabandykite ir pačios įsitikinsite! P.S. Naudojome labai mažą kepimo formą – vos 16 cm, tad ir ingredientų kiekiai skirti nedideliam tortui.

REIKĖS:

200 g žemės riešutų;

100 g džiovintų spanguolių (mes naudojome „Arimex“);

400 g graikiško jogurto;

1 v. š. nerafinuoto rudojo cukraus;

1 v.  š. želatinos

GAMINIMAS:

  1. Riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje, o po to susmulkinkite trintuvu iki trupinėlių konsistencijos.
  2. Spanguoles užpilkite karštu vandeniu, palaikykite 10 min., o po to, nusunkę vandenį, taip pat sutrinkite smulkintuvu iki lipnios masės.
  3. Spanguoles sumaišykite su ¾ riešutų, jais išklokite formos dugną, gerai suspauskite delnais.
  4. Želatiną užpilkite keliais šaukštais vandens, palikite brinkti 15 min. Po to ją išlydykite šildydami puode ir palikite šiek tiek atvėsti.
  5. Graikišką jogurtą išsukite su cukrumi ir kruopščiai sumaišykite su atvėsusia želatina. Paruoštą masę pilkite ant pirmojo sluoksnio. Dėkite stingti per naktį. Puoškite likusiais riešutais ir uogomis.

OLYMPUS DIGITAL CAMERASaldūs linkėjimai!