007Kanelės – vienas mėgstamiausių vienos Bičių desertų. Tik ir laukiu, kad svečiai atsivežtų šį skanėstą. Tiesa, namuose jas kepu pirmą kartą. Visada maniau, kad jas labai labai sunku sėkmingai iškepti, o ir jų sudėtis, patys suprantate, nėra tokia, kuri tiktų mūsų sveikesnei virtuvei.

Gavusi dovanų kanelių formeles iš www.kepimoformos.lt (pasižvalgykite, ten tiek visokių puikių formų ir formelių, kad net mažiausiems virtuvės entuziastams gali kilti pagunda kasdien kažką kepti) nusprendžiau, kad reikia bandyti savo nuostabųjį desertą kepti namuose. Ką jūs manote? Nors paversti sveikesniu jį pavyko vos vienu žingsniu, tačiau skonis buvo tiesiog puikus. Beje, kepant tokius desertus tiesiog būtinos geros, kokybiškos formelės.013REIKĖS:

pusės litro pieno;

50 g sviesto;

3 kiaušinių;

3 kiaušinių trynių;

100 g miltų;

200 ml skysto medaus tešlai;

100 ml skysto medaus  formelėms;

žiupsnelio druskos

GAMINIMAS:

  1. Pieną ir sviestą dėkite į puodą ir užvirkite. Padėkite į šoną, kad atvėstų.
  2. Kiaušinius ir atskirus trynius gerai išplakite, pilkite miltus, medų, atvėsusį pieną bei druską. Viską labai gerai išplakite iki panašios kaip blynų tešlos.
  3. Tešlą dėkite į šaldytuvą mažiausiai 6 valandoms (geriausiai – per naktį).
  4. Tešlą išimkite iš šaldytuvo, gerai išmaišykite. Į silikonines formeles pilkite po lašelį medaus, tada – kanelių tešlą, o ant viršaus vėl lašelį medaus.
  5. Kaneles dėkite kepti į įkaitintą iki 210 laipsnių orkaite ir kepkite tokioje kaitroje bent 15 minučių, tada sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir dar kepkite apie 40 minučių.
  6. Kai kanelės atvės, dėkite jas valandai į šaldytuvą.009Atrandančios vis naujus receptus,

Lieknos Bitės