Ruduo – pyragų sezonas. Gardūs desertai nuspalvina anksčiau ateinančius vakarus, suburia visą šeimą prie stalo ir suteikia galimybę pasilepinti. Nors daugelis pasakys, kad dabar pats metas kepti obuolių pyragus, tačiau aš mėgstu virtuvėje įvairovę, tad šį kartą čia karaliauja morkos!

REIKĖS:

3 didelių morkų;

1 kupinos stiklinės jūsų mėgstamų miltų (aš naudojau kvietinius, tačiau galima ir speltos ar avižinius);

4 v. š. kokosų aliejaus;

4 kiaušinių;

4 v. š. datulių pastos (pamirkytas datules sumalkite su maistiniu smulkintuvu, aš naudojau „Arimex“ premium klasės datules – jos savaime minkštesnės);

150 g geltonųjų razinų (jas užpilkite verdančiu vandeniu ir pamirkykite), aš naudojau „Arimex“

2 a. š. kepimo miltelių;

šiek tiek druskos;

1 a. š. cinamono;

100 g juodojo šokolado

 

GAMINIMAS:

  1. Morkas sutarkuokite burokine tarka.
  2. Kiaušinius išplakite su datulių mase ir ištirpintu kokosų aliejumi.
  3. Miltus persijokite su kepimo milteliais ir berkite į kiaušinių masę. Gerai išmaišykite, pagardinkite druska, cinamonu. Miltų ir kiaušinių mases sumaišykite.
  4. Į tešlą berkite pamirkytas, nusunktas razinas, tarkuotas morkas ir smulkiais gabaliukais sutrupintą šokoladą. Išmaišykite.
  5. Kepimo formą patepkite aliejumi, pilkite tešlą ir dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepkite apie 45 minutes.

Išradingų sprendimų virtuvėje linkinčios atrasti,

Lieknos Bitės