OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Labas rytas, suraitytas, pusryčių jau išsiilgęs!

Mūsų namuose galioja viena labai svarbi taisyklė: pusryčiai turi būti ne tik sveiki, bet ir kasdien vis kitokie. Taip atsitiko todėl, kad kadaise seniai seniai, kai dar buvau jauna pirmo sūnelio mama (atsiprašau už stilių, ką tik skaičiau pasaką prieš pietų miegą)… Taigi, seniai seniai, kai tik mano sūnaitėlis pradėjo valgyti košes, aš jį taip palepinau jo mėgstamiausia avižų koše, kad po ilgesnio jos valgymo teko net savaitę praleisti ligoninės alergologinio skyriaus „SPA“.

Nuo to laiko žinau, jei nenori suerzinti savo organizmo kokiu nors jam galbūt nevisai priimtinu produktu, nevalgyk jo dažniau nei du kart per savaitę. Štai kodėl Lieknų Bičių tinklaraštyje stengiamės jums pateikti kuo daugiau pusryčių idėjų. O juk tai aktualu ne tik vaikams, bet ir suaugusiems, dažnai besiskundžiantiems sunkumu, nuovargiu, „stojančiu“ skrandžiu ar net pastovia lėtine sloga. Galbūt šie įprasti daugeliui simptomai ženklas, kad ir jūs kenčiate nuo šiais laikais jau madingo maisto netoleravimo? Taigi, norėdama palepinti ir Gabrielę (jis vis sako, kad nori valgyt saldžiai, bet sveikai), ir jus dar vienais sveikais pusryčiais, siūlau naminės granolos receptą. Patiekalas paprastas, dažnam jau gerai žinomas, bet galbūt kaip tyčia dar neišbandytas.

Parinkau ingredientus, labiausiai tinkančius lietuvio skoniui ir skrandžiui. Aišku, juos galite keisti savo nuožiūra, tačiau ši sėklų kompanija – sezamai, linų sėmenys, saulėgrąžos ir moliūgų sėklos – būtinai turi būti mišinyje.

REIKĖS:

300 g stambių avižinių dribsnių;

6 v. š. aliejaus;

6 v. š. skysto medaus;

4 v. š. saulėgrąžų sėklų;

4 v. š. kokoso drožlių;

4 v. š. moliūgų sėklų;

4 v. š. sezamo sėklų;

3 v. š. linų sėmenų;

100 g razinų.

GAMINIMAS:

Razinas pamirkyk karštame vandenyje, sumaišyk su visais ingredientais (išskyrus linų sėmenis). Mišinį paskleisk skardoje ir kepk iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių nepamiršdama pamaišyti. Praėjus reikiamam laikui, leisk granolai atvėsti pravertoje orkaitėje. Galiausiai ją sumaišyk su linų sėmenimis (atsimink, kad jų niekada negalima kaitinti). Laikyk sausame, sandariai uždarytame inde, bet turbūt ilgai ji ten neužsibus. Mes mėgstam valgyti su šviežiais vaisiais, jogurtu ir kitais papildomais ingredientais, nenusikalstančiais mūsų figūroms.

Skaniausi linkėjimai,

Lieknos Bitės