collageKepinių kvapas namams suteikia jaukumo, o vaikams – malonaus laukimo, kol iš orkaitės bus ištraukti skanėstai. Mažyliams patogiausia valgyti tokius, kuriuos gali lengvai paimti į rankytes. Mūsų vaikų mėgstamiausi – bananiniai keksiukai.

REIKĖS:            

3 bananų;

200 g pilno grūdo miltų;

100 g pilno grūdo „Dobele“ avižinių dribsnių;

2 kiaušinių;

2 a. š. aguonų;

2 v. š. aliejaus

GAMINIMAS:

  1. Bananus šakute sutrinkite su šlakeliu vandens iki tyrelės konsistencijos.
  2. Bananus, kiaušinius, aliejų išplakite iki vientisos masės.
  3. Į skystąją masę įmaišykite miltus, aguonas ir avižinius dribsnius.
  4. Popierinius krepšelius patepkite aliejumi, iki viršaus pilkite keksiukų tešlą ir dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 45 minutėms.

Skanių akimirkų linkėdamos,

Lieknos Bitės