Apie www.datules.lt gėrybes jau senokai girdėjau sklandant legendas. Aš pati nebuvau itin didelė datulių gerbėja, vis nusivildavau jas nusipirkusi, tačiau stengdavausi įtraukti jas į savo šeimos mitybą. Ilgai gundžiausi jas išbandyti ir iš šio išgirto pardavėjo, nes atsiliepimai apie jų minkštumą ir kvapnumą buvo tokie skanūs, kad negalėjau atsispirti.Įspėju jus iš anksto, geriau padarykite taip, kaip mes, įsigykite daugiau pakuočių, nes bus kaip mano vyrui, kuris vienu prisėdimu sunaikino visą pakuotę, nors ir nėra itin didelis smaližius.

Geriausia tai, kad šios datulės yra visiškai natūralios, be konservantų, nemirkytos cukraus sirupe (kas labai dažnai pasitaiko perkant iš parduotuvės) ir nedžiovintos (atkeliauja tiesiai nuo palmių). O jau skanumas, o jau minkštumas, ne veltui jas galėtume pavadinti vienu madingiausiu sezono sveiku atradimu. Beje, jos supakuotos skirtingo dydžio pakuotėse, mums itin patiko apvalioji, nes labai tinka neštis į svečius, datulės išrikiuotos kaip kokie saldainiukai, tad labai smagu pasivaišinti prie kavos. Pasilikome vieną tokią vežtis į svečius per Velykas.Išbandėme ne tik pačias datules, bet ir jų pastą, kuri labai tinka pyragams, nes nereikia turėti jokios įrangos datulėms susmulkinti. Vieną puikų šokoladinio brown‘io receptą siūlome ir Jums.

REIKĖS:    

200 ml  datulių pastos (naudojome datules.lt jau paruoštą pasta);

200 ml vandens;

200 ml kakavos;

3 kiaušinių;

100 g sviesto;

200 ml grikių miltų;

žiupsnelio druskos;

šokolado gabalėlių ir gervuogių papuošimui                          

GAMINIMAS:

  1. Datulių pastą, vandenį ir sviestą sudėkite į virtuvinį kombainą ir gerai išsukite.
  2. Sudėkite kiaušinius, kakavą, miltus, druską ir taip pat išmaišykite.
  3. Supilkite į apvalią formą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.
  4. Iškepusį ir ataušusį pyragą papuoškite gervuogėmis ir šokolado gabalėliais.

Šokoladinį šeštadienį švenčiančios,

Lieknos Bitės