Mamų diena mums ypatinga – ir dėl to, kad pačios esame mamos, ir dėl to, kad turime nuostabias savo mamas. Tikimės, kad šis tortas, kurį paruošite per kelias minutes, sušildys kiekvienos mamos širdį, o galbūt jį savo mamoms sugebės pagaminti ir vaikai, padedami tėčių. Kaip visada, tortas ne tik skanus, bet ir gerokai sveikesnis – be miltų ir nenatūralių priedų!REIKĖS:

Pagrindui:

200 g žemės riešutų (rinkomės Arimex);

40 g kokoso drožlių (rinkomės Arimex);

2 v. š. kokoso aliejaus  .

Džemo sluoksniui:

100 g šaldytų uogų;

25 g chia sėklų;

1 v. š. medaus.

Šokolado putėsiams:

250 ml graikiško jogurto;

1 a. š. medaus;

50 g juodojo šokolado.

Papuošimui: uogų.

GAMINIMAS:

  1. Pagrindui skirtus ingredientus sudėkite į virtuvinį kombainą ir sumalkite. Paruošta mase išklokite 18 cm tortinės dugną ir statykite į šaldytuvą 30 minučių.
  2. Džemui skirtas uogas sutrinkite su medumi, įmaišykite sėklas ir užtepkite ant pagrindo.
  3. Šokoladą išlydikite karšto vandens vonelėje, įmaišykite medų, o po to jogurtą. Užtepkite kaip viršutinį torto sluoksnį.
  4. Palikite tortą šaldytuve porai valandų, o vėliau puoškite ir patiekite.

Mamas be galo mylinčios,

Lieknos Bitės