Mamų diena mums ypatinga – ir dėl to, kad pačios esame mamos, ir dėl to, kad turime nuostabias savo mamas. Tikimės, kad šis tortas, kurį paruošite per kelias minutes, sušildys kiekvienos mamos širdį, o galbūt jį savo mamoms sugebės pagaminti ir vaikai, padedami tėčių. Kaip visada, tortas ne tik skanus, bet ir gerokai sveikesnis – be miltų ir nenatūralių priedų!REIKĖS:
Pagrindui:
200 g žemės riešutų (rinkomės Arimex);
40 g kokoso drožlių (rinkomės Arimex);
2 v. š. kokoso aliejaus .
Džemo sluoksniui:
100 g šaldytų uogų;
25 g chia sėklų;
1 v. š. medaus.
Šokolado putėsiams:
250 ml graikiško jogurto;
1 a. š. medaus;
50 g juodojo šokolado.
Papuošimui: uogų.
GAMINIMAS:
- Pagrindui skirtus ingredientus sudėkite į virtuvinį kombainą ir sumalkite. Paruošta mase išklokite 18 cm tortinės dugną ir statykite į šaldytuvą 30 minučių.
- Džemui skirtas uogas sutrinkite su medumi, įmaišykite sėklas ir užtepkite ant pagrindo.
- Šokoladą išlydikite karšto vandens vonelėje, įmaišykite medų, o po to jogurtą. Užtepkite kaip viršutinį torto sluoksnį.
- Palikite tortą šaldytuve porai valandų, o vėliau puoškite ir patiekite.
Mamas be galo mylinčios,
Lieknos Bitės