OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pavasariškai svajingi sveikinimai JUMS, Lieknų Bičių skaitytojos.

Ar jaučiate, kad išdykėliai saulės spinduliai ir gaivus vėjelis kartais mus nukelia taip toli, kad mintimis jaučiamės lyg sugrįžusios į močiutės kaimą? Terasoje pradėjusi dieną, šiandien netikėtai nuklydau į vaikystės prisiminimus. Šilta stiklinė pieno ir nuostabaus skonio aguoninis pyragas – kažkodėl lyg ryškiausias paveikslas stovėjo prieš akis. Kaip šiandien prisimenu tą kvapą: nosį kutenantis saldumas, persipinantis su aguonų aromatu. Pajutusi, kad beveik bėga seilės, nusprendžiau tučtuojau šį skanėstą pati iškepti savo šeimynai.

Nors močiutės pyragas visada būdavo tiesiog nepaprasto skonio, tačiau, net nebandydama savęs apgaudinėti, žinojau, kiek sviesto ir kitų riebių ingredientų jame būta. Gyvendami kaime žmonės kasdien sudegindavo daug daugiau kalorijų nei mes šiandien, apsupti naujausių technologijų ir patogumų, tad ir maitintis galėjo kitaip. Papasakojau Indrei, kas per pyragas tiesiog užvaldė mano sąmonę, ir paprašiau paversti jį sveikesniu. Ką jūs manote? Ji per kelias minutes sugalvojo, kokiu būdu riebuolis pavirs į sveikuolį. Abi šokom prie orkaitės ir išbandėm naująjį receptą. Patikėkite, toks pyragas neliks pamirštas nei jūsų, nei jūsų vaikų. Iš Indrės sulaukiau žinutės: „Pyragas net mano vyrui patiko! Darius nepastebėjo, kad jis iš pilno grūdo miltų.“ Visai nenustebau, nes ir pas mus ant stalo jo akimirksniu neliko.

Kad patikėtumėte mūsų pagyromis ir žodžiais, turite išbandyti ir jūs.

REIKĖS:

stiklinės kvietinių miltų;

stiklinė pilno grūdo kvietinių miltų;

pusės stiklinės nerafinuoto cukraus;

pusės stiklinės aguonų;

1 a. š. kepimo miltelių;

pusės stiklinės aliejaus;

pusės puodelio augalinio pieno (tinka ir įprastas).

GAMINIMAS:

Visus ingredientus sumaišyk tarpusavyje ir kepk iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

Saldūs lyg aguoninis pyragas linkėjimai,

Lieknos Bitės

3 KOMENTARAI

  1. O aguonu pyrago tesla turi buti tokia ne skysta? Atrodo lyg viska gerai sudejau o kietoka tesla gawos :/

Comments are closed.