foto maisto4

Mielosios ir mielieji (feisbuke matėme ir vyrijos, kurie domisi mūsų patiekalais, tad kreipiamės ir į juos),

šiandien ir vėl gaminsime saldų patiekalą. Desertą, kuris jau keleri metai tiesiog karaliauja daugelyje kepyklėlių ir virtuvių. Taip, mes kalbame apie keksiukus. Jie patrauklūs akiai, gali būti dailiai dekoruoti, tad yra mėgstami vaikų, juos patogu paimti rankomis, o daugelis receptų gana paprasti – tereikia visus ingredientus sumaišyti.

Norintys sulieknėti šio deserto dažniausiai atsisako dėl labai paprastos priežasties – kalno kalorijų. Tačiau Lieknos Bitės griauna mitą, kad keksiukai negali būti dietiški ir sveikuoliški. Pristatome jums receptą, kuris leis jais mėgautis be sąžinės graužaties.

Šiuos keksiukus kepiau važiuodama į svečius pas mažą mergaitę, pamaniau, kad jie patiks tiek vaikams, tiek tėvams, kurie nebūtų sužavėti atvežtu pirktiniu čiulpinuku. Ir buvau teisi, po kelių minučių keksiukų nebuvo nė kvapo, tik šuo laižė nubyrėjusius trupinius. Prisipažinsiu, kad paragauti daviau net savo mažiausiajam vyrukui (jam 9 mėnesiai), nes šie keksiukai tikrai buvo verti būti pirmuoju jo skanėstu. Jam labai patiko. O ar patiks jums?

REIKĖS:

1,5 stiklinės tarkuotų obuolių;

60 ml aliejaus;

200 ml pieno;

2 v. š. acto;

1 a. š sodos;

1 a. š kepimo miltelių;

1 kiaušinio;

60 ml rudo cukraus;

vanilės;

200 ml kvietinių baltų miltų;

300 ml pilnagrūdžių kvietinių miltų;

 žiupsnelio druskos.

GAMINIMAS:

Visus ingredientus tiesiog gerai sumakaluok tarpusavyje ir dėk kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepk apie 15 minučių.

Pilnais žandais siunčiam linkėjimų,

Lieknos Bitės

4 KOMENTARAI

  1. O kur čia tas dietiškumas? Taip pavadinti dėl madingųjų „pilnagrūdžių“ miltų ir „rudo“ cukraus?

    • Dietiškesni todėl, kad pagrindui naudojami obuoliai, tad mažiau prireikia miltų, taip pat naudojama ženkliai mažiau riebalų be icukraus, tad keksiukai tikrai lieknesni. Kas be ko, pilnagrūdžiai miltai taip pat svarbūs sveikesniam pasirinkimui.

Comments are closed.