Niekada nevalgome tiek desertų, kiek vasarą. Man nematant, šaldiklyje vienas po kito randasi ledų pakeliai, kuriems nė vienas iš mūsų neatsispiriame saulėtomis popietėmis. Pamačiusi, kad situaciją jau reikėtų valdyti, nusprendžiau šeimai pasiūlyti alternatyvą – sveikesnius avižinius krepšelius, kuriuos labai tinka valgyti tiek su ledais (tuomet šių saldėsių užtenka saikingesnio kiekio), tiek su krūva uogų (o tai papildoma proga jų prisiskinti ir prisiragauti). Krepšeliai labai greit pagaminami ir be perdirbto cukraus ar miltų.

REIKĖS

10 v. š. pilno grūdo avižinių dribsnių,

5 v. š. greito paruošimo avižinių dribsnių (rinkomės „Dobele“ firmos),

1 banano,

5 v.š. sviesto,

1 kiaušinio.

GAMINIMAS

  1. Sviestą ištrinkite su bananu ir kiaušiniu.
  2. Į masę įmaišykite avižinius dribsnius.
  3. Šaukštu tešlą dėkite į silikonines keksiukų formeles, viduryje padarant duobutę ir taip suformuojant krepšelį.
  4. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 20 – 30 minučių.
  5. Kai atvės, patiekite su ledais, uogomis, graikiško jogurto kremu ir daugeliu kitų variantų.

Sveikesniam šeimos gyvenimui,

Lieknos Bitės