Šį savaitgalį drauge su didžiaja Lietuvos dalimi ruošėmės šalies 100-mečio gimtadieniui. O koks gimtadienis be pyrago? Suskubome ir su jumis pasidalinti lengvo ir greito pyrago receptu!

REIKĖS

Padui:

50 g kokoso aliejaus,

50 g medaus,

150 g avižinių dribsnių (mes mėgstame „Dobele“ ekologiškus dribsnius)

Įdarui:

didelio indelio graikiško jogurto,

kelių šaukštų rudojo cukraus,

3 kiaušinių,

2 v.š. krakmolo,

vaisių papuošimui.

GAMINIMAS

  1. Kokoso aliejų ir medų išlydykite ir sumaišykite su avižiniais dribsniais. Mase išklokite kepimo formos pagrindą (mano forma buvo apie 16 cm).
  2. Įdarui skirtus ingredientus gerai išplakite ir supilkite ant pagrindo.
  3. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 40 min.
  4. Puoškite vaisiais, uogomis.

Šventiški linkėjimai,

Lieknos Bitės