Šį savaitgalį drauge su didžiaja Lietuvos dalimi ruošėmės šalies 100-mečio gimtadieniui. O koks gimtadienis be pyrago? Suskubome ir su jumis pasidalinti lengvo ir greito pyrago receptu!
REIKĖS
Padui:
50 g kokoso aliejaus,
50 g medaus,
150 g avižinių dribsnių (mes mėgstame „Dobele“ ekologiškus dribsnius)
Įdarui:
didelio indelio graikiško jogurto,
kelių šaukštų rudojo cukraus,
3 kiaušinių,
2 v.š. krakmolo,
vaisių papuošimui.
- Kokoso aliejų ir medų išlydykite ir sumaišykite su avižiniais dribsniais. Mase išklokite kepimo formos pagrindą (mano forma buvo apie 16 cm).
- Įdarui skirtus ingredientus gerai išplakite ir supilkite ant pagrindo.
- Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 40 min.
- Puoškite vaisiais, uogomis.
Lieknos Bitės