Mūsų šeima vis daugiau atranda produktų, kuriuos galima patiems pasigaminti. Vis drąsiau atsisakome įprastų pirktinių, nes pastebimi, kad gamyba dažnai užtrunka visai neilgai, o skonis būna dar geresnis. O kur dar faktas, kad esi garantuotas dėl sudėties. Taip, dar visai neseniai, granolą pirkdavau, o nuo šiol ją pati pasigaminu. Man patinka, kad procesas (gaminimo) trunka vos kelias minutes, o rezultatas patinka visai šeimai. Dažniausiai granolą valgome kartu su natūraliu jogurtu ir šviežiomis uogomis.
2 v. š. kokosų sviesto (tirpinto);
2 v. š. medaus (tirpinto):
1 a. š. cinamono;
1 stiklinė pilno grūdo avižinių dribsnių;
100 g anakardžių (visus riešutus ir džiovintus vaisius rinkausi „Arimex“);
100 g migdolų;
100 g karija riešutų;
50 g džiovintų vyšnių
GAMINIMAS:
- Riešutus peiliu susmulkinkite iki norimo dydžio gabaliukų.
- Tirpintą medų, kokosų sviestą ir cinamoną sumaišykite.
- Riešutus, avižinius dribsnius ir medaus-kokosų skystį sumaišykite, dėkite ant kepimo popieriumi išklotos formos (paskirstykite plonu sluoksniu).
- Granolą kepkite iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-35 minutes.
- Granolai apskrudus, išimkite ją iš orkaitės ir palikite atvėsti.
Atrasti greitus receptus linkinčios,
Lieknos Bitės