dsc00990Mūsų šeima vis daugiau atranda produktų, kuriuos galima patiems pasigaminti. Vis drąsiau atsisakome įprastų pirktinių, nes pastebimi, kad gamyba dažnai užtrunka visai neilgai, o skonis būna dar geresnis. O kur dar faktas, kad esi garantuotas dėl sudėties. Taip, dar visai neseniai, granolą pirkdavau, o nuo šiol ją pati pasigaminu. Man patinka, kad procesas (gaminimo) trunka vos kelias minutes, o rezultatas patinka visai šeimai. Dažniausiai granolą valgome kartu su natūraliu jogurtu ir šviežiomis uogomis.

REIKĖS:dsc00992

2 v. š. kokosų sviesto (tirpinto);

2 v. š. medaus (tirpinto):

1 a. š. cinamono;

1 stiklinė pilno grūdo avižinių dribsnių;

100 g anakardžių (visus riešutus ir džiovintus vaisius rinkausi „Arimex“);

100 g migdolų;

100 g karija riešutų;

50 g džiovintų vyšnių

GAMINIMAS:

  1. Riešutus peiliu susmulkinkite iki norimo dydžio gabaliukų.
  2. Tirpintą medų, kokosų sviestą ir cinamoną sumaišykite.
  3. Riešutus, avižinius dribsnius ir medaus-kokosų skystį sumaišykite, dėkite ant kepimo popieriumi išklotos formos (paskirstykite plonu sluoksniu).
  4. Granolą kepkite iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-35 minutes.
  5. Granolai apskrudus, išimkite ją iš orkaitės ir palikite atvėsti. dsc00996

Atrasti greitus receptus linkinčios,

Lieknos Bitės