2016-05-07 11.21.23.jpg

Sveikinuosi su tokiomis moterimis kaip aš,

kurios labiausiai trokšta dviejų dalykų: numesti svorio ir… SALDUMYNŲ! Prisipažinsiu – na, norisi man jų kasdien, nors tu ką! Kartais norisi net labiau nei įsisprausti į studijų laikų maudymosi kostiumėlį. Kai Indrė man sudarė mitybos planą, nustebau pamačiusi įrašą: „priešpiečiams – torto gabalėlis“. Net susinervinau pamačiusi… Ji ką, gal šaiposi iš sulieknėti norinčio žmogaus?! O kas vakarienei? Gal šnicelio gabalas su aliejuje keptomis bulvėmis?

„Nusiramink, nėra čia jokios klaidos. Saldumynus valgyti galima, tačiau būtina tai daryti iki 12 val. dienos. Žodžiu, visus balius keliam į pirmąją dienos pusę“, – pamokė mane draugė ir liepė rinktis kuo sveikesnius desertus, atsisakyti grietinės, baltų miltų, visokių nutelų ir pan.

Įkvėpta jos paraginimo, nusprendžiau, kad reikia transformuoti jau seniai mūsų šeimos mėgstamą krekerių tortą. Jis toks paprastas, kad net gėda pasakoti. 🙂 Pirmiausia – reikės vos kelių produktų. Antra – procesas užtruks juokingai trumpai. O trečia – dar mano namuose nebuvo svečio, kuris, paragavęs šio torto, jo nebūtų gyręs. Senasis torto variantas buvo su grietine, o naujasis – su mūsų taip mėgstamu graikišku jogurtu.

REIKĖS:

500 g mėgstamų krekerių (čia tie maži sausainukai, kurie man labai panašūs į žuvytes);

kelių valgomųjų šaukštų kondensuoto pieno;

1 v. š. nerafinuoto cukraus;

400 g graikiško jogurto;

1 citrinos;

kelios saujos šaldytų mėlynių (tinka ir kitos uogos, riešutai ar bananai);

1,5 a. š. želatinos.

GAMINIMAS:

Į dubenį supilk skystuosius produktus (graikišką jogurtą ir kondensuotą pieną), įspausk citrinos sultis, įpilk ištirpintą želatiną, suberk mėlynes, dėk šaukštą cukraus ir viską labai gerai išmaišyk. Į masę berk krekerius ir labai gerai viską išmakaluok. Gautą masę pilk į norimą formą, su šaukštu gerai paspausk viršų. Tortą dėl į šaldytuvą ir ten palaikyk per naktį.

Tortukais kartais pasilepinančios,

Lieknos Bitės