OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sveikos, pavasarinės gėlelės,

nors daugelis moterų save bando įtikinti, kad įvairiausius tortus ir pyragus kepa tik rudenį ir žiemą (ale, reikia daugiau kalorijų, nes šalta, liūdna ir niūru), mes tokiomis pasakėlėmis netikime. Norim tų tortų nors tu ką ir vasarą. Tik juos kepam tokius, kad ir figūrai būtų nekenktų, ir skrandžiui patiktų, ir dietologui nebūtų gėda papasakoti, ką valgai.

Štai šiandien ilgai neeksperimentavau ir pagaminau mūsų šeimos jau pamėgtą torčiuką. Naujus receptus išbandyti dar spėsiu, o kai lauki uošvių, reikia kažko, kas tikrai pasisektų. Šis tortas nėra visiškai nekaltas kalorijų atžvilgiu, tačiau jo visos kalorijos gali būti pateisinamos, nes didžioji dalis produktų yra sveiki ir naudingi mūsų organizmui. Skamba lyg iš fantastinio filmo? Netikit, kad toks sveikuolis dar ir gali būti skanus? Pačios išbandykit!

REIKĖS:

9 džiovintų datulių;

 9 džiovintų abrikosų;

 1,5 stiklinės kokoso drožlių;

 2 a. š. želatinos;

500 g graikiško jogurto;

 3 šaukštų nesūdyto žemės riešutų sviesto;

3 skiltelės juodojo šokolado;

keli šaukštai nerafinuoto cukraus;

uogų puošimui.

GAMINIMAS:

Datules ir abrikosus išbrinkink vandenyje. Išbrinkinus sutrink smulkintuvu iki vienalytės masės ir sumaišyk su kokoso drožlėmis. Šia mase išklok torto formos dugną. Graikišką jogurtą išsuk su riešutų sviestu, nerafinuotu cukrumi (pagal skonį). Želatiną užpilk keliais šaukštais vandens ir išbrinkink, vėliau pakaitink puode iki kol išsilydys, bet neužvirs. Želatiną atsargiai įmaišyk į jogurto masę, viską supilk ant pagrindo. Papuošk uogomis ir išlydytu juoduoju šokoladu.

Na, kaip manote, ar tortas patiko uošviams? Mano anyta, kuri nėra didelė tortų ir pyragų mėgėja, net kelis kartus pakartojo ir vis klausinėjo, iš ko jis padarytas. Grietinėlė? Varškė? Kondensuotas pienas? Ne, ne, ne… Vis ją erzinau. 🙂 Galiausiai buvo surengtos varžytuvės: įmink mįslę, iš ko šis tortas pagamintas? Cha! Po ilgų bandymų šeimyna nuleido rankas, nes visi spėjimai buvo pro šalį.

Skaniausių ir paslaptingiausių tortų kepėjos,

Lieknos Bitės

2 KOMENTARAI

  1. Gal patartumėte, kur pirkti nesūdyto žemės riešutų sviesto? Kiek dairiausi, visur randu tik sūdytą.

Comments are closed.