dsc06873Būna, kad mūsų vaikai mielai rytais kemša košes ir vargo nemato (jau beveik metus mūsų mėgstamiausios – „Dobele“). Tačiau būna tokių rytų, kai į košę pridedame medaus, uogų, o mažyliai demonstratyviai nustumia dubenėlį ir sako: „ačiū, ne!“. Dėl to, kad vaikai liks nevalgę, nesirūpiname, tikime, kad jie puikiai patys jaučia, kada maisto norisi daugiau, o kada mažiau, tačiau tokią gerą košę, o dar pagardinta juodaisiais serbentais ir avietėmis, išmesti – rankos nekyla. Taip netikėtai gimė naujas keksiukų receptas.

Turime tik vieną pastabą – keksiukai itin minkštučiai, todėl šiek tiek sunkiau išsilupa iš popierinio krepšelio.

REIKĖS:

200–300 g virtos avižinių dribsnių košės (mes naudojome „Dobele“);

saujelės šaldytų uogų (mes naudojome juoduosius serbentus ir avietes);

1 tarkuoto obuolio;

1 v. š. medaus;

šiek tiek druskos;

1 a. š. cinamono;

apie 100 g miltų;

1 kiaušinio

GAMINIMAS:

Visus ingredientus sumaišome iki tešlos masės. Su šaukštu dedame į keksiukų formeles ir dedame kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame maždaug 20–25 minutes.dsc06872Be reikalo nemesti lauk maisto produktų mokančios,

Lieknos Bitės