keksiukai2

Hey, desertų mėgėjos,

ar ir vėl sukate galvą, kaip sveikai pasaldinti savo kasdienybę? Kur buvusios, kur nebuvusios į pagalbą atlekia Lieknos Bitės. Bene mėgstamiausias mano vaisius, iš kurio gimsta pačių gardžiausių patiekalų, – bananas. Rytais lepinuosi blyneliais iš banano ir kiaušinio, karštomis dienomis – šaldyto banano ledais, o kai norisi kažko karšto, tik ištraukto iš orkaitės, – kepu nuostabaus skonio sveikuoliškus keksiukus.

Receptas labai paprastas ir lengvai transformuojamas. Esate nusiteikusios prieš kiaušinius? Juos pakeiskite chia sėklų „kiaušiniu“ . Bijote patiekalus gardinti net ir ruduoju cukrumi? Įpjaustykite džiovintų datulių. Mėgstate labai šlapius keksiukus. Dėkite vieną bananą ir kelis nedidelius obuolius. Žodžiu, jūsų interpretacijai atviros visos durys.

Na, o mes dalinamės mūsų išbandytu šių keksiukų variantu. Viskas prasidėjo nuo to, kad akis lyg piktas šašas badė ant palangė padėti bananai, pradėję jau juoduoti. Nusprendžiau, kad laikas juos „iš ančiuko paversti į gulbę“. Rezultatas buvo toks sėkmingas, kad net mano sveikuoliškų patiekalų nemėgėjas vyras keksiukus kimšo pilnais žandais (o kas sakė, kad stiprioji lytis kartais nemėgsta lengvų užkandžių?). Aišku, užsiminė, kad neblogai būtų šokoladinis glajus ant viršaus. 🙂

REIKĖS:

2 bananų;

1 kiaušinio;

8 v. š. ruginių pilno grūdo miltų;

2 a. š. kepimo miltelių;

1 v. š. rudojo cukraus;

2 v. š. trupintų migdolų arba jų drožlių;

2 v. š. aliejaus.

GAMINIMAS:

Su šakute sutrink bananus. Juos sumaišyk su aliejumi. Atskirai sumaišyk miltus, kepimo miltelius, rudąjį cukrų ir migdolus. Į miltų masę pamažu supilk bananus. Viską gerai išmaišyk iki vientisos masės. Pilk į keksiukų formas ir maždaug 20 minučių kepk iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Vuolia, kvapnieji keksiukai jau ant tavo stalo (ir pakeliui į skrandį).

Daug visokių keksiukų receptų žinančios,

Liekos Bitės