OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gerbiamieji ir gerbiamosios, šiandien jums pristatome netikėtą receptą!

Siūlome Jums išbandyti mūsų paragautą ir teigiamai įvertintą sodraus juodojo šokolado skonio pyragą, kuriame paslėpėme ir vaikų dažnai ne itin mėgstamą burokėlį. Nemačiusieji gaminimo proceso, tikrai neišsiaiškins šio slapto ingrediento. Suintrigavome? 🙂

REIKĖS:

50 g juodojo šokolado;

150 g lazdyno riešutų (mes naudojome „Arimex“);

300 g virtų burokėlių;

150 g nerafinuoto cukraus;

3 kiaušinių;

240 ml saulėgrąžų aliejaus;

25 g kakavos;

200 g speltos miltų;

2 a. š. kepimo miltelių

GAMINIMAS:

  1. Burokėlį išvirkite ir susmulkinkite trintuvu. Sudėkite kiaušinius, cukrų ir viską išplakite.
  2. Į masę supilkite aliejų, išplakite, sudėkite smulkius šokolado gabalėlius, miltus, kepimo miltelius, išmaišykite.
  3. Masę sudėkite į kepimo formą, ant viršaus išdėliokite lazdyno riešutus. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol įsmeigus medinį pagaliuką tešla prie jo neprilips.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bandančios jus nustebinti,

Lieknos Bitės