OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Labas toms, kurios, kaip ir aš, dievina chia sėklas!

Geras dalykas tos ispaninio šalavijo sėklos. Vieni giria, kad jos padeda sureguliuoti svorį ir palengvina virškinimą. Kitiems jos patinka, nes organizmui suteikia daug naudingų medžiagų. Na, o aš žaviuosi jomis dar ir dėl to, kad jos įvairiuose patiekaluose puikiai atstoja kiaušinį.

Taip vieną dieną, kuisdamasi po šaldytuvą ir galvodama apie visokius desertus, į galvą šovė, kaip iš visokių likučių iškepti sveikuolišką ir labai gardų pyragą. Rezultatu negalėjau atsidžiaugti, mat chia sėklos ne tik atliko kiaušinio darbą, bet ir suteikė malonaus skonio.

O geriausia, aišku, kad kimšdama net trečią šio gardėsio kąsnelį visai nejaučiau sąžinės priekaištų. Juk jame nėra jokių baltų miltų, grietinės ar kitų tradicinių pyragų blogybių.

REIKĖS (pagrindui):

200 g avižinių dribsnių;

3 v. š sviesto;

70 g cukraus;

60 ml vandens.

Įdarui:

450 g graikiško jogurto;

90 g rudojo cukraus;

2 v. š krakmolo;

3 v. š. chia sėklų.

GAMINIMAS:

Sviestą išlydyk ir supilk ant avižinių dribsnių, suberk cukrų, supilk vandenį ir viską išmaišyk. Iš masės pyrago formoje rankomis suformuok pyrago pagrindą su pakeltais krašteliais ir dėk kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 15 minučių, kol krašteliai pradės rusti. Visus įdaro ingredientus sumaišyk ir leisk pastovėti 15 min. Kai pagrindas iškeps, supilk ant jo įdarą ir dėk kepti apie 1valalndą, tikrink pagaliuku, pyragas turi būti minkštas, bet ne skystas. Pravėsusį laikyk šaldytuve.

Pyragus valgančios ir figūromis besidžiaugiančios,

Lieknos Bitės