OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sveikos, pyragų receptus prieš šventes naršančios darbščiosios, Kalėdų Senelio padėjėjos!

Šventės tikrai neapsieis be pyragų, o ir saiką užsiplepėjus su senai matytais artimaisiais lengva pamiršti. Tad šiandien Jums siūlome išbandyti mūsų sveikesnį tiramisu variantą, kuriame dalį riebios maskarponės pakeitėme graikišku jogurtu, o cukrų – medumi. Ragaujam, laižomės pirštukus iš skanumo ir nesigraužiam!

REIKĖS:

100 g damų pirštelių

250 g maskarponės sūrio

300 g graikiško jogurto

2 v. š. medaus

Vanilės (jūsų mėgstamu pavidalu)

Pusės puodelio stiprios kavos (kaip visada ją ruošėme mūsų naujaisias kavos aparatais, kuriuos iš Didžiosios Britanijos užsisakyti padėjo www.eshopwedrop.lt, jei įdomu, kaip mums sekėsi, daugiau skaityk ČIA )

Po 2 v. š. kakavos ir juodojo šokolado (smulkiai sutarkuoto)

1 v. š. cinamono

Gaminimas:

  1. Paruošiame kremą: maskarponę, medų, vanilę ir graikišką jogurtą kruopščiai išplakite (mes tai atlikome virtuviniu kombainu).
  2. Vieną damų pirštelių pusę pamerkite kelioms sekundėms į kavą ir pusę jų išdėliokite į pasirinktą formą, apliekite puse paruošto kremo, pabarstykite puse kakavos, šokolado ir cinamono kiekio. Dėliokite sekantį pirštelių sluoksnį, apliekite likusiu kremu ir gražiai pabarstykite pyrago viršų kakava, šokoladu bei cinamonu.
  3. Palikite stingti per naktį.

Liežuvio nenusikąsti linkinčios,

Lieknos Bitės