Kaip žinote, mes visai neseniai „ate ate“ pasakėme tiek gliutenui, tiek pieno produktams. Saldumynų pasirinkimas, aišku, labai sumažėjo. Parduotuvėse galima rasti tokių, kuriuose šių produktų nebūtų, bet dažnai kainos gana didelės, o ir nesinori valgyti tik pirktinį maistą, juk mes – virtuvės entuziastės. Šiandien papasakosiu apie batonėlius, kurie, mano nuomone, labai tinka ir vaikams, mat yra gerokai sveikesni už įprastus sausainius.

REIKĖS:

200 g avižinių dribsnių (mes naudojome „Dobele“);

200 g kokosų pieno;

1 banano;

2 v. š. kokosų aliejaus;

50 g anakardžių riešutų;

50 g džiovintų spanguolių;

70 g kokoso drožlių

GAMINIMAS:

  1. Avižinius dribsnius maistiniu smulkintuvu sumalkite iki vientisos masės.
  2. Riešutus maistinis smulkintuvu susmulkinkite.
  3. Į dubenį berkite dribsnių miltus, riešutus, kokosų drožles, šakute sutrintą bananą, ištirpdytą kokosų aliejų ir gerai išplaktą kokosų pieną. Masę gerai išmaišykite, į ją berkite spanguoles ir dar pamaišykite.
  4. Kepimo formą išklokite kepimui skirtu popieriumi, pilkite masę ir ją išlyginkite. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 25 minutes, kol viršus gražiai paruduos.
  5. Kepiniui šiek tiek pravėsus, jį supjaustykite norimo dydžio batonėliais.

Saldžių, tačiau sveikesnių atradimų linkinčios,

Lieknos Bitės