collage

Sveikos ir sveiki!

Lieknos Bitės dievina avantiūras ir iššūkius, tad ne pirmą kartą jau bandysime jus pamokyti, kaip lengvai namuose pasigaminti tai, ką perkate prekybos centruose. Jau įrodėme, kad iš kefyro lengvai gali atsirasti gardus rikotos sūris, o vos iš kelių ingredientų –naminis paštetas.

Šį kartą bandysime pačios pasigaminti naminį riešutų sviestą. Nusprendžiau, kad kiek galima jį pirkti. Pirmiausia – sunku rasti tokį, kuriame riešutai sudarytų bent 95 proc. visos sudėties. Antra – jo kaina tikrai nemaža, prasideda nuo 3–4 eurų.

Rezultatu likau labai patenkinta. Pasigaminau dviejų skirtingų konsistencijų riešutų sviesto: biraus, su traškiais gabaliukais ir labai skysto, kuris lyg tikras sviestas gula ant duoniukų ar sūrio. Įspėsiu tik dėl vieno dalyko – teks labai rimtai padirbėti su smulkintuvu, riešutai taip greitai nepasiduoda, kaip norėtųsi. 🙂

REIKĖS:

400 g žemės riešutų be odelės;

2 v. š. jūsų mėgstamo aliejaus;

2 v. š. medaus;

žiupsnis druskos.

GAMINIMAS:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Kepimo skardą išklokite popieriumi, ant jos berkite riešutus ir dėkite kepti maždaug valandai laiko (kas 15 minučių riešutus pavartant).
  2. Palaukite, kol riešutai atvės ir berkite juos į smulkinimui skirtą indą. Sumalkite juos iki jūsų mėgstamos konsistencijos. Mums labiau patinka riešutų sviestas su mažais gabalėliais riešutų, tad ilgai smulkinti nereikėjo.
  3. Suberkite druską, pilkite medų ir aliejų. Viską dar kartą labai gerai išmaišykite.

VISUS REIKIAMUS INGREDIENTUS ŠIAM RECEPTUI ĮSIGYKITE ČIA.

024

1 PATARIMAS: Riešutų sviestą valgykite vieną arba tepkite ant duonelės, sūrio ar vaisių, gardinkite juo mėgstamas košes.

2 PATARIMAS: Atsiminkite – kuo ilgiau malsite, tuo skystesnės konsistencijos bus riešutų sviestas.

Besidžiaugiančios riešutais kvepiančiais namais,

Lieknos Bitės

 

1 komentaras