Yra produktų, kuriuos išbandai, skaniai sau sukremti ir pamiršti. O yra tokių, kurie tampa tavo šeimos valgiaraščio dalimi. Taip nutiko ir su „Milzu“ dribsniais. Mano vaikai karts nuo karto vis prašo skaniųjų pusryčių dribsnių, o kartais ir pati tingiomis dienomis jų pasiūlau. Įprastų saldžių dribsnių mūsų namuose beveik niekada nerasite (nebent vyras užsimanys prisiminti paauglystę), tačiau šie mūsų namuose apsilanko vis dažniau. Ir dėl to esu visiškai rami, nes dribsniai itin mažai ar visai nesaldinti, pagaminti iš rugių, o kai kurie jų net ir ekologiški. Juos vaikai valgo su graikišku jogurtu, o aš itin pamėgau ir šiuos greitus sausainiukus, kurie dėl skirtingų priedų niekada nepabosta.

REIKĖS:

200 g skysto medaus (arba teks jį išlydyti)

150 g dribsnių (mes naudojome „Milzu“)

kelių saujų įvairiausių sėklų

GAMINIMAS:

  1. Visus ingredientus sumaišykite, sudėkite vienu sluoksniu į kepimo popieriumi išklotą skardą.
  2. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių, kol pradės vos rusti.
  3. Ištraukus, leiskite atvėsti, o vėliau sulaužykite nedideliais sausainėliais.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Greitai virtuvėje suktis mėgstančios,

Lieknos Bitės