edf
 

Atvėsęs oras diktuoja sąlygas ir mūsų gaminamiems receptams. Prie šildančio arbatos puodelio vis dažniau norisi ir ko nors saldaus, tačiau ir tinkančio visai šeimai. Šis mūsų pyragas greitukas surinko net 5 SMART taškus:

  • pagamins net vaikai,
  • paruošite itin greitai,
  • nereikės kepti,
  • be baltų miltų,
  • be glitimo.

REIKĖS (16 cm formai)

400 ml greitai paruošiamų avižinių dribsnių,

100 ml sviesto,

2 v.š. rudojo cukraus ar medaus,

100 ml konditerinio juodojo šokolado (tiks ir kitas jūsų turimas),

100 ml riešutų kremo,

saujos pustų burnočio sėklų,

uogų, pabarstukų papuošimui.

GAMINIMAS

  1. Puode išlydykite sviestą su cukrumi ar medumi.
  2. Į sviestą įmaišykite avižinius dribsnius ir maišant pakaitinkite kelias minutes. Masę dėkite į kepimo formą ir rankomis suspauskite suformuojant torto pagrindą.
  3. Nesvylančiame puode išlydykite šokoladą su riešutų kremu (vis pamaišykite), jiems susimaišius, užliekite torto pagrindą.
  4. Kremui pradėjus stingti, viršų pabarstykite burnočio sėklomis ir spalvotais pabarstukais (nebūtina).
  5. Tortą atšaldykite kelias valandas šaldytuve arba trumpiau šaldiklyje.

Arbatą gurkšnodamos,

Lieknos Bitės