Atvėsęs oras diktuoja sąlygas ir mūsų gaminamiems receptams. Prie šildančio arbatos puodelio vis dažniau norisi ir ko nors saldaus, tačiau ir tinkančio visai šeimai. Šis mūsų pyragas greitukas surinko net 5 SMART taškus:
- pagamins net vaikai,
- paruošite itin greitai,
- nereikės kepti,
- be baltų miltų,
- be glitimo.
400 ml greitai paruošiamų avižinių dribsnių,
100 ml sviesto,
2 v.š. rudojo cukraus ar medaus,
100 ml konditerinio juodojo šokolado (tiks ir kitas jūsų turimas),
100 ml riešutų kremo,
saujos pustų burnočio sėklų,
uogų, pabarstukų papuošimui.
- Puode išlydykite sviestą su cukrumi ar medumi.
- Į sviestą įmaišykite avižinius dribsnius ir maišant pakaitinkite kelias minutes. Masę dėkite į kepimo formą ir rankomis suspauskite suformuojant torto pagrindą.
- Nesvylančiame puode išlydykite šokoladą su riešutų kremu (vis pamaišykite), jiems susimaišius, užliekite torto pagrindą.
- Kremui pradėjus stingti, viršų pabarstykite burnočio sėklomis ir spalvotais pabarstukais (nebūtina).
- Tortą atšaldykite kelias valandas šaldytuve arba trumpiau šaldiklyje.
Arbatą gurkšnodamos,
Lieknos Bitės