062Kartas nuo karto sugalvojame karvės pieną pakeisti augaliniais gėrimais. Renkamės tokius, kurie natūraliai būtų saldesni, kad nereikėtų saldinti nei desertų, nei kavos. Kada dar patariame įprastą pieną keisti augaliniu? Kai norite sumažinti sočiųjų riebalų suvartojimą ir pakeisti juos nesočiaisiais riebalais, kai vengiate antsvorio ir aukšto cholesterolio lygio, negalite pieno vartoti dėl alergijos arba dėl laktozės netoleravimo, jei susilpnėjusi fermentų veikla ir, pavartojus pieno produktų, blogai jaučiatės.

Na, o mes kartais tiesiog mėgstame savo patiekalus praturtinti naujais skoniais ir pabodusį pieną pakeičiame augaliniais gėrimais. Neseniai išbandėme net du naujus ekologiškus pieno gėrimus: „Ecomil“ ryžių speltų ir migdolų bei speltų, ryžių, lazdyno riešutų bei avižų. Jie mums patiko, nes yra tirštesni nei įprasta, sodraus ir maloniai saldaus skonio. Šiandien dalinamės paprastu desertu, kuriam, vietoj įprasto pieno ar riebios grietinėlės, naudojame augalinius gėrimus.055REIKĖS:

2 bananų;

200 ml augalinio pieno (mes naudojome 100 proc. augalinį „Ecomil“ ekologišką ryžių, speltų ir migdolų gėrimą);

jūsų mėgstamų uogų ir riešutų

GAMINIMAS:

Pieną ir bananą elektrinio plaktuvo pagalba sumaišykite iki vientisos masės (gausis kreminė masė). Desertą supilkite į desertinį indą, dėkite į šaldytuvą bent kelioms valandoms, prieš valgant ant viršaus berkite uogas ir riešutus.044

Mūsų išbandytą augalinį gėrimą, kuris puikiai gali pakeisti pabodusį karvės pieną, galite rasti „Livinn – sveiki produktai“ parduotuvėse arba internetiniame puslapyje www.livinn.lt.

Skaniais ir greitai pagaminamais desertais su jumis pasidalinančios,

Lieknos Bitės