Bitė Gabrielė vis man skundžiasi, kad vasaros metu jai norisi tik sėdėti terasoje ir gurkšnoti šaltą kavą. Todėl šį pyragą pagaminau ir nusinešiau pas ją vieną retų šią vasarą karštų dienų. Ir nespėjome nė paragauti, kai prie šio medaus gardėsio supuolė ir mūsų mažieji bitinukai.

REIKĖS

Tešlai:

150 ml grikių miltų,

150 ml ryžių miltų,

1 a.š. kepimo miltelių,

žiupsnelio druskos,

100 ml sviesto,

1 kiaušinio.

Įdarui:

100 ml medaus,

50 ml sviesto,

50 g kedrinijų pinijų (naudojome Arimex riešutus).

GAMINIMAS

  1. Iš tešlai skirtų ingredientų suminkykite tešlą ir ja išklokite kepimo skardos dugną (mano indas nebuvo labai didelis). Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20 min.
  2. Puode išlydikite sviestą ir medų, sumaišykite su riešutais. Užpilkite ant iškepto pyrago pagrindo ir kepkite dar 15 minučių.

Traškius riešutinius linkėjimus siunčiančios,

Lieknos BItės