Kisielių labai mėgstame, bet tradiciškai verdamas su cukrumi ir nemaža doze krakmolo nėra jau visai nekaltas ir draugiškas besivadovaujantiems sveikos mitybos principais ar besilaikantiems dietos. Aišku, su saiku viskas galima, bet šiais metais aš išbandžiau itin sveiką variantą, kuris mane maloniai nustebino ir skoniu. Gamindami galite drąsiai improvizuoti, tiesiog keiskite priedus pagal tai, ką mėgstate ir turite virtuvėje. Mano virtam kisieliui nereikėjo nė šaukštelio cukraus, nes saldumo suteikė didesnis kiekis džiovintų vaisių, tačiau gaminkite pagal savo skonį.

REIKĖS

5 džiovintų abrikosų,

saujos razinų,

saujos džiovintų spanguolių,

5 datulių (džiovintus vaisius labiausiai mėgstame Arimex firmos),

3 v.š. chia sėklų,

1 didelio obuolio,

cinamono lazdelės,

1 mandarino.

GAMINIMAS

  1. Užkaiskite nedidelį katilėlį vandens (jei virsite didesnį kiekį, reikės daugiau vaisių, aš rinkausi tokį, kuriame verdu košę).
  2. Abrikosus ir datules supjaustykite kubeliais, o obuolį riekelėmis, suberkite į puodą, taip pat suberkite ir uogas bei cinamono lazdelę.
  3. Pavirkite kisielių apie 20 min., kol džiovinti vaisiai išskirs savo saldumą ir išjunkite kaitrą. Vos pravėsus, į kisielių suberkite chia sėklas ir palikite pastovėti. Po kelių valandų jau turėsite puikų patiekalą, kurį skanu ir malonu akiai puošti mandarino riekelėmis.

Naujus atradimus ruošiančios,

Lieknos Bitės