OLYMPUS DIGITAL CAMERAAr Jūs jau pajutote Kalėdinę nuotaiką? Mes – taip! Ypač, kai atkeliavo mūsų išankstinės dovanos – kavos aparatai, kuriuos parsisiųsti iš Didžiosios Britanijos mums padėjo www.eshopwedrop.lt (apie tai, kaip juos užsisakėme, galite skaityti ČIA).

Tad, beskanaudamos savo šiltus kavos gėrimus, juos panaudojame ir Kalėdiniams kepiniams. Keksiukai, kaip mums ir įprasta, su sumažintu pavojingųjų ingredientų kiekiu bei sveikais varškės, speltos miltų ir sėklų akcentais. Minkštučiai, kvepiantys kavyte ir su labai gardžia, traškia plutele. Idealiai tiks šventiniams jūsų stalui.

REIKĖS:
100 ml nerafinuoto rudojo cukraus;
50 ml sėklų (pvz.: saulėgrąžų, moliūgų sėklų);
cinamono;
2 v. š. kakavos;
50 ml minkšto sviesto;
100 ml jogurto;
180 g varškės;
2 v. š. išvirtos kavos;
300 ml speltos miltų;
žiupsnelio druskos;
2 v. š. pieno;
1 kiaušinio;
1 a. š kepimo miltelių

GAMINIMAS:
1. Cukrų sumaišykite su cinamonu ir pasmulkintomis sėklomis. Kelis šaukštus atidėkite į šoną.
2. Į cukraus mišinį sudėkite minkštą sviestą, kiaušinį ir gerai išplakite. Sudėkite varškę, jogurtą, pieną, kavą ir taip pat išmaišykite.
3. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, kakavą. Mišinį sudėkite į paruoštą masę ir gerai išmaišykite.
4. Tešlą dėkite į keksiukų kepimo formą, keksiukų viršų pabarstykite likusiu cukraus ir sėklų mišiniu.
5. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAMažiau nuodėmingus desertus gaminančios ir skanią kavą geriančios,

Lieknos Bitės