028

Sveikos, skanėstų mėgėjos. 🙂

Ši duona visai nenuodėminga ir labai tinkanti į desertų kategoriją, mat yra saldi, drėgna ir primena keksą (daugelis ragautojų sakė, kad tai geresnis tradicinio kekso variantas). Man šis receptas labai praverčia, kai namuose atsiranda juoduoti pradėjusių bananų – vienas, du, trys ir kvapni duonytė jau ant stalo.

REIKĖS:

3 bananų (labai gerai išnokusių, gali būti net pajuodę);

150 g speltos miltų;
3 v. š. medaus (pašildykite, kad būtų skystas);
3 kiaušinių;
100 ml aliejaus;

1 a. š. kepimo miltelių;
3 v. š. sėklų duonai mišinio (mes naudojome „Arimex“);

1 v. š. aguonų;
1 a. š. kardamono;

1 a. š. druskos;

saujos spanguolių ir migdolo drožlių papuošimui
GAMINIMAS:

  1. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
    2. Dubenyje su šakute sutrinkite bananus, sumaišyti medų ir aliejų iki vientisos masės, įmuškite kiaušinius, sudėkite sutrintus bananus, į masę berkite sėklas, aguonas ir kardamoną. Viską gerai išmaišykite.
    4. Kepimo miltelius sumaišykite su persijotais miltais ir pamažu juos įmaišykite į bananų masę.
  2. Tešlą pilkite į pailgą kepimo formą, jei ji ne silikoninė – išklokite popieriumi. Duoną kepkite maždaug 1 valandą 180 laipsnių karštyje.
  3. Ant atvėsusios duonos pabarstykite spanguolių ir migdolo drožlių.

029

Saldžiausi-skaniausi linkėjimai,

Lieknos Bitės