dsc07646Ar jūs, kaip ir mes, pagautos kalėdinės nuotaikos ir įkvėptos jaukių rudeninių vakarų namuose, kepate vis daugiau pyragų, keksų ir keksiukų? Jei taip, rekomenduojame išbandyti neseniai mūsų interneto platybėse atrastą receptą, kurį papildėme keliais savo mėgstamais ingredientais ir pavyko nerealus rezultatas. Beje, jei  jums netinka pieno produktai, šis pyragas skirtas būtent jums.

REIKĖS:

6 obuolių;

4 kiaušinių;

1 stiklinės jūsų mėgstamų miltų;

200 g pakuotės migdolų riešutų (mes naudojome „Armex“);

0,5 stiklinės aliejaus;

5 v. š. medaus;

2 v. š. šaltalankių sulčių (galima keisti citrinos ar apelsinų sultimis);

2 a. š. kepimo miltelių;

3 a. š. cinamono;

šiek tiek druskos

GAMINIMAS:

  1. Obuolius nulupkite, išvalykite, supjaustykite griežinėliais ir sumaišykite su cinamonu ir 1 v. š. medaus.
  2. Migdolų riešutus maistiniu smulkintuvu sumalkite iki miltų masės.
  3. Kiaušinius, aliejų, medų, druską ir šaltalankių sultis išplakite iki vientisos masės.
  4. Miltus persijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais bei migdolų miltais. Pamažu sausą masę įmaišykite į drėgną masę.
  5. Obuolius berkite į tešlą ir gerai išmaišykite. Tešlą pilkite į popieriumi išklotą kepimo formą.
  6. Pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių.

dsc07648Pyragais šeimas mėgstančios palepinti,

Lieknos Bitės