OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Saldžiojo meniu gerbėjos,

kur buvęs, kur nebuvęs, ant mūsų stalo vėl garuoja cukrumi pagardintas patiekalas. Jei pulsite kritikuoti, kad „kokios jos čia Lieknos Bitės, jei vis tuos desertus kemša“, mes jums palinkėsime ir pačioms jais dažniau pasilepinti. 🙂 Juk svarbiausia taisyklė – saldumynais mėgautis iki pietų, o idealu – priešpiečiams. Taip pat nepamirškite, kad viena, jei pasilepinsite keliais sausainiais ar mėgstamo torto gabalėliu, kas kita, jei akimirksniu surysite didžiulę šokolado plytą. Žodžiu, saikas yra neatsiejamas nuo sveikos gyvensenos.

Nors mūsų šeimoje vengiame vartoti saldumynus kasdienai, tačiau kartais palepinti save ir vaikus labai mėgstame, ypač jei po to negraužia sąžinė, kad prisirijom šlamšto. Todėl šiandien sausainiai, kuriais drąsiai vaišinsiu savo vaikus, svečius, lieknėjančias drauges, tėvus ir visus visus, kuriuos myliu. 🙂

REIKĖS:

2 stiklinių avižinių dribsnių;

100 g pilnagrūdžių speltos miltų;

100 g moliūgų piurė;

1 kiaušinio;

150 g natūralaus cukraus;

1 a. š. kepimo miltelių;

50 g kapoto juodojo šokolado;

50 g aliejaus.

GAMINIMAS:

Visus ingredientus sumaišyk tarpusavyje ir šaukštu formuok sausainiukus. Kepk iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min., kol šiek tiek pradės skrusti.

Sausainukus kepančios ir tuo besididžiuojančios,

Lieknos Bitės

1 komentaras