collage

Sveikos, skanėstų mėgėjos,

kai diena ne bet kokia, o penktadienis, kai visos savaitgalio linksmybės jau ant nosies, metas kepti pyragus, pyragėlius ir kitus skanėstus. Pas mus jau nuo rytojaus rinksis svečiai, tad šiandien pradėjau galvoti apie vaišes.

Ko jau ko, o uogų dabar turiu labai daug. Neseniai nuskyniau paskutinius juoduosius serbentus, mama atvežė pirmųjų aviečių, o šaldymo kameroje vos telpa mėlynės. Ilgai nesvarsčiau ir nusprendžiau, kad reikia kepti gaivų, lengva, maloniai rūgštų pyragą. Tokį mėgsta ir maži, ir dideli mūsų šeimos svečiai.

Jei ir jūs svarstote, kaip panaudoti uogų derlių, šis receptukas bus lyg išsigelbėjimas! 🙂

REIKĖS (8 asmenims):

4 kiaušinių;

50 ml medaus;

300 ml natūralaus jogurto;

1 v. š. kukurūzų krakmolo;

1 a. š. vanilinio cukraus;

1 apelsino;

stiklinių (apie 500 ml) mėgstamų uogų: šilauogių, aviečių, raudonųjų serbentų ar braškių

GAMINIMAS:

  1. Kiaušinius išplakite iki putų.
  2. Medų ištirpinkite garų vonelėje.
  3. Į dubenį pilkite kiaušinius, medų, natūralų jogurtą, įberkite kukurūzų krakmolą, vanilinį cukrų, įspauskite apelsino sultis ir viską labai gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  4. Pyrago tešlą pilkite į jūsų mėgstamą kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.
  5. Uogas nuplaukite, nusausinkite, sutrinkite šakute ir palengva pilkite ant pyrago viršaus.
  6. Pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug valandą. Ar pyragas iškepęs, patikrinsite įbedę medinį pagaliuką – jis turi būti neapsivėlęs tešla.
  7. Prie karšto uogų pyrago labai tinka ledai.

 

014

1 PATARIMAS: pyragui tinka ir šviežios, sezoninės, ir šaldytos uogos.

2 PATARIMAS: pyrago viršų galite dekoruoti kokoso drožlėmis ar riešutais, taip jis dar labiau priartės prie sveikuoliško patiekalo.

3 PATARIMAS: jei neturite ar nemėgstate medaus, jį keiskite ruduoju cukrumi.

4 PATARIMAS: jei mėgstate rūgštesnius desertus, apelsiną pakeiskite citrina.

Saldūs lyg uogos linkėjimai,

Lieknos Bitės