DSC04341.jpg

Aloha, vasara besidžiaugiančios,

kai termometro stulpeliai muša +30 laipsnių, saulės voniomis mėgaujasi tik ištvermingiausi, o greta vandens telkinių nerasi nė menkiausio tarpelio laisvos vietos – žinok, žmogau, kad panelė vasara demonstruoja visą savo galią. Ir tokiomis dienomis visai nesinori „sunkaus“ maisto. Neįsivaizduoju, kaip didieji šašlykų gerbėjai netingi ne tik juos kepti, bet ir valgyti. Tokiomis dienomis norisi kažko paprasto, paprasto…

Kaip aš sakau, jei virtuvėje užtruksi vos kelias minutes, o skrandis bus sotus, tačiau neišsipūtęs – toks maistas idealiai tinka karštadieniams. Kadangi dabar pats braškių sezonas, negaliu jums nepasiūlyti lengvo deserto su šiomis uogytėmis. Paprasta, kaip du kart du, o skonis… Skonis tiesiog nepaprastai gaivus, tačiau desertiškai saldus.

REIKĖS:

stiklinės šviežių braškių;

1 banano;

2 v. š. chia sėklų;

1 a. š. medaus;

100 ml kokosų pieno (tinka ir kitas, jūsų mėgstamas pienas)

GAMINIMAS:

Pieną truputėlį pašildyk (tik neužvirk) ir sumaišyk su chia sėklomis. Pilk į desertui skirtą indą. Palik 20 minučių pastovėti. Braškes sutrink su bananu, įmaišyk ištirpintą medų. Pilk kaip antrąjį deserto sluoksnį. Pudingą dėk į šaldytuvą valandai, kad būtų gaiviai vėsus.

Braškinius skanėstus dievinančios,

Lieknos bitės