Rytais kartais visai nebūna nei nuotaikos, nei laiko ilgai stovėti prie viryklės, tad pusryčiai, kuriuos užtenka išsitraukti iš šaldytuvo – idealus pasirinkimas. Beje, tai visai ne pusfabrikačiai ar koks kitas, abejotinos naudos, maistas. Taip pat – tiko tiek vaikui (be pridėtinio cukraus), tiek man, mamai, atsisakiusiai gliuteno ir pieno produktų.

REIKĖS (vienai porcijai):

stiklinės augalinio pieno (dukrai skirtam naudojau migdolų pieną, sau – sojų pieną su kakava);

½ stiklinės avižinių dribsnių (mes naudojome „Dobele“ viso grūdo dribsnius);

50 g chia sėklų;

2 v. š. riešutų sviesto;

1 v. š. medaus (šokoladinei košei jo nedėjau);

saujelės džiovintų spanguolių

GAMINIMAS:

  1. Pieną, riešutų sviestą ir medų pašildykite puode, kol taps vientisa mase.
  2. Į atvėsusią masę berkite chia sėklas, avižinius dribsnius ir spanguoles. Viską gerai išmaišykite.
  3. Košę-pudingą dėkite į šaldytuvą, už pusvalandžio išimkite ir gerai vėl išmaišykite, o tada vėl dėkite į šaldytuvą, kol sustings. Geriausia – palikite per naktį.

Dieną pradėti lengvai linkinčios,

Lieknos Bitės