dsc09654Šią savaitę mus džiugina toks karštis, kad, atrodo, neverta dairytis ir kelialapių į šiltesnius kraštus. Tokia šiluma šiek tiek pakoreguoja ir mūsų šeimos mitybą – mažiau mėsos patiekalų, daugiau daržovių, vaisių, uogų ir, žinoma, leeeeedųųųų! O kas jų nemėgsta? Tad skubu su jumis dalintis vienu labai mūsų šeimos pamėgtu receptu, kurį be sąžinės graužaties galės valgyti ir veganai, ir vegetarai, ir gliuteno ar pieno produktų netoleruojantys smaližiai.

REIKĖS:

200 ml kokosų pieno (mes naudojame kuo geresnės sudėtis, ekologiškus);

2 bananų;

2 v. š. chia sėklų;

saujelės šviežių braškiųdsc09648GAMINIMAS:

  1. Kokosų pieno skardinę gerai išplakame, pilame į indą, kartu dedame bananus ir su maistiniu smulkintuvu juos labai gerai tarpusavyje išmaišome. Kai masė pasidaro vientisa, beriame chia sėklas.
  2. Braškes sutriname šakute.
  3. Į specialias ledų formeles pilame kokosų pieno masės, tada įdedame šaukštelį braškių ir vėl pilame kokosų pieno masę. Taip užpildome visas formeles, jas dedame į šaldiklį ir palaikome 3-4 valandas.
  4. Norėdami, kad ledus būtų lengviau išimti iš formelių, prieš tai jas kelias sekundes pakiškite o karštu vandeniu, taip ledai lengviau atšoks.

dsc09655Gaiviomis naujienomis besidalinančios,

Lieknos Bitės