Juk tik per progas… guodi save valgydama antrą gabaliuką torto per draugės gimtadienį. O tų progų, kaip tyčia, vis daugėja. Mūsų šeimoje šiemet švenčių taip pat itin daug, apie jas plačiau taip pat jums papasakosime.
O šiandien išduosiu paslaptį, ką daryti, kad graužtis dėl pyrago gabalėlio netektų. Ogi, kepti sveikesnius tortus! Šio gaivaus gražuolio pagrindui vietoj įprastinių sausainių panaudojau sveikesnius ruginius dribsnius Milzu, gardintus medumi, o švelnaus skonio pertepimui panaudojau net kilogramą varškės ir tik nedidelį kiekį nuodėmingo kondensuoto pieno (juk sveikos mitybos paslaptis – saikas), jei šis produktas absoliutus jūsų priešas, saldinimui rinkitės tirpintą medų. Beje, pagrindas šiek tiek birus (kai yra pjaustomas), užtat nepraradęs mano taip mėgstamo traškumo. REIKĖS:
Pagrindui:
150 g ruginių dribsnių (rinkomės Milzu);
50 g kokoso aliejaus;
4 v. š. kokoso drožlių
Pertepimui:
2 v. š. želatinos;
1 kg glotnios varškės, skirtos pyragams;
100 g kondensuoto pieno (galima keisti skystu medumi)
GAMINIMAS:
- Dribsnius sutrupinkite (aš tai dariau smulkintuvu) ir sumaišykite su tirpintu kokoso aliejumi bei kokoso drožlėmis, sudėkite į torto formą (naudojau 16 cm, bet galėjo būti ir vos didesnė) ir suspauskite. Kol paruošite pertepimą, dėkite į šaldytuvą.
- Varškę išplakite su kondensuotu pienu.
- Želatiną išbrinkinkite su keliais šaukštais vandens ir išlydykite puode, o šiek tiek pravėsus, pilkite į varškės masę ir gerai išmaišykite.
- Varškę pilkite ant torto pagrindo, pabarstykite papuošimui kokoso drožlėmis ir palikite stingti, geriausia per naktį.
- Puoškite uogomis ar vaisiais.
Ne tik skanius, bet ir gražius tortus kepančios,
Lieknos Bitės