Juk tik per progas… guodi save valgydama antrą gabaliuką torto per draugės gimtadienį. O tų progų, kaip tyčia, vis daugėja. Mūsų šeimoje šiemet švenčių taip pat itin daug, apie jas plačiau taip pat jums papasakosime.

O šiandien išduosiu paslaptį, ką daryti, kad graužtis dėl pyrago gabalėlio netektų. Ogi, kepti sveikesnius tortus! Šio gaivaus gražuolio pagrindui vietoj įprastinių sausainių panaudojau sveikesnius ruginius dribsnius Milzu, gardintus medumi, o švelnaus skonio pertepimui panaudojau net kilogramą varškės ir tik nedidelį kiekį nuodėmingo kondensuoto pieno (juk sveikos mitybos paslaptis – saikas), jei šis produktas absoliutus jūsų priešas, saldinimui rinkitės tirpintą medų. Beje, pagrindas šiek tiek birus (kai yra pjaustomas), užtat nepraradęs mano taip mėgstamo traškumo. REIKĖS:

Pagrindui:

150 g ruginių dribsnių (rinkomės Milzu);

50 g kokoso aliejaus;

4 v. š. kokoso drožlių

Pertepimui:

2 v. š. želatinos;

1 kg glotnios varškės, skirtos pyragams;

100 g kondensuoto pieno (galima keisti skystu medumi)

GAMINIMAS:

  1. Dribsnius sutrupinkite (aš tai dariau smulkintuvu) ir sumaišykite su tirpintu kokoso aliejumi bei kokoso drožlėmis, sudėkite į torto formą (naudojau 16 cm, bet galėjo būti ir vos didesnė) ir suspauskite. Kol paruošite pertepimą, dėkite į šaldytuvą.
  2. Varškę išplakite su kondensuotu pienu.
  3. Želatiną išbrinkinkite su keliais šaukštais vandens ir išlydykite puode, o šiek tiek pravėsus, pilkite į varškės masę ir gerai išmaišykite.
  4. Varškę pilkite ant torto pagrindo, pabarstykite papuošimui kokoso drožlėmis ir palikite stingti, geriausia per naktį.
  5. Puoškite uogomis ar vaisiais.

Ne tik skanius, bet ir gražius tortus kepančios,

Lieknos Bitės