tortaiIki Kalėdų liko visai nedaug, tad nuo šiol jums priminsime geriausius Lieknų Bičių receptus. Juk dabar pats metas planuotis, kokie patiekalai bus ant Kūčių stalo, kuo vaišinsite artimuosius ir draugus per Kalėdas.

Pirmoji tema – apie lieknesnius Kalėdų tortus, kurių suvalgius nereikės sukti galvos dėl per šventes priaugto svorio.

1 TORTAS: Skanusis varškės tortas, kuris sutaupys bent pusę kalorijų. Jei tradicinio torto porcijoje yra apie 510 kcal, tai šiame tik 260 kcal!

REIKĖS:

200 ml grietinėlės;

 5 v. š. rudojo cukraus;

400 g varškės;

400 natūralaus graikiško jogurto;

200 g damų pirštelių (100 g 347 kcal)

1 š želatinos;

saujos uogų.

GAMINIMAS:

  1. Grietinėlę išplakite iki standumo. Varškę ištrinkite su cukrumi ir keliais šaukštais jogurto, jei norite, kad nesijaustų gumulėlių, darykite tai plaktuvu.
  2. Į varškę atsargiai įmaišykite jogurtą ir grietinėlę. Šaukštą želatinos dubenėlyje užpilkite keliais šaukštais vandens ir palikite brinkti 15 minučių, vėliau dubenį statykite į puodą su karštu vandeniu ir maišykite, kol želatina ištirps, po to palikite ją atvėsti. Atvėsus želatiną atsargiai įmaišykite į paruoštą kremą.
  3. Damų pirštelius pjaukite per pusę ir išdėliokite tortinėje stačius palei formos sieną, keletą likusių pirštelių išdėliokite pagrindui, dėkite pusę kremo, sudėliokite likusius sausainius, o ant jų likusį kremą. Torto viršų puoškite šviežiomis uogomis.foto maisto4 (2)2 TORTAS: Karališkasis varškės ir rikotos tortas. Neabejojame, kad sužavėti šiuo desertu bus ne tik mažiausieji ragautojai, bet ir suaugusieji.

REIKĖS:

250 g rikotos sūrio;

150 g neriebaus vanilinės varškės kremo;

1 v. š. kondensuoto pieno;

mėgstamų uogų;

sveikuoliškų sausainių pakelio (arba tokių, kokius naudojat pyragų pagrindams);

šiek tiek tirpinto sviesto (pasirinktinai).

GAMINIMAS:

  1. Pirmiausia imamės pagrindo, jį galima gaminti dviem būdais: a) imkite sausainių, tokių kokius jums leidžia valgymo įsitikinimai, ir juos tiesiog pasmulkinus išdėliokite ant pagrindo, bet tokiu atveju pagrindas liks birus, trupininis; b) sausainius susmulkinkite ir apliekite nedideliu kiekiu tirpinto sviesto ir trupinius suspauskite, šiuo atveju kalorijų gausi nemažai, tačiau mes rinkomės šį variantą. Pagrindą dėkite stingti į šaldytuvą (jei buvo naudotas sviestas).
  2. Kremui paruošti tereikės varškės kremą, rikotos sūrį ir kondensuotą pieną sumaišyti.
  3. Kremą konditeriniu švirkštu purkškite ant pagrindo ir apdėliokite uogomis. Galima valgyti iš karto!OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3 TORTAS: Nuostabaus skonio graikiško jogurto tortas. Šiek tiek rūgštokas ir labai riešutinis, o jau kaip greit paruošiamas! Pabandykite ir pačios įsitikinsite! P.S. Naudojome labai mažą kepimo formą – vos 16 cm, tad ir ingredientų kiekiai skirti nedideliam tortui.

REIKĖS:

200 g žemės riešutų;

100 g džiovintų spanguolių (mes naudojome);

400 g graikiško jogurto;

1 v. š. nerafinuoto rudojo cukraus;

1 v.  š. želatinos

GAMINIMAS:

  1. Riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje, o po to susmulkinkite trintuvu iki trupinėlių konsistencijos.
  2. Spanguoles užpilkite karštu vandeniu, palaikykite 10 min., o po to, nusunkę vandenį, taip pat sutrinkite smulkintuvu iki lipnios masės.
  3. Spanguoles sumaišykite su ¾ riešutų, jais išklokite formos dugną, gerai suspauskite delnais.
  4. Želatiną užpilkite keliais šaukštais vandens, palikite brinkti 15 min. Po to ją išlydykite šildydami puode ir palikite šiek tiek atvėsti.
  5. Graikišką jogurtą išsukite su cukrumi ir kruopščiai sumaišykite su atvėsusia želatina. Paruoštą masę pilkite ant pirmojo sluoksnio. Dėkite stingti per naktį. Puoškite likusiais riešutais ir uogomis.OLYMPUS DIGITAL CAMERASkanių akimirkų prie švenčių stalo linkinčios,

Lieknos Bitės