OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Šį saulėtą rytą ir vėl sveikinamės su jumis!

Kas sakė, kad norinčioms sulieknėti moterims negalima nė žvilgtelėti į tortus? Melas ir visiška kankynė. Nuo pirmųjų dienų, kai pasiryžau apmažinti kūno apimtis (juk vasara jau visais varpais skambina ir praneša apie greitą savo atvykimą), nusprendžiau, kad geriau jau kasdien nueisiu 5 kilometrus ar valandą paprakaituosiu sporto salėje, bet bent retsykiais privalau pasimėgauti saldumynais. Sakot, neturiu valios? Gal ir taip, bet, Indrės padedama, atradau naujus saldžių patiekalų receptus – sveikesnius, mažiau kaloringus ir ne tokius nuodėmingus kaip tradicinis Tinginys, Napoleonas ar Medutis.

„Jei šį tortą leidžiu lapnoti Ugniui, vadinasi galima ir tau, – tepasakė Indrė ir atsiuntė receptą. – Nėra visai šventas, tačiau daug geresnis variantas nei bet kuris pirktinis. O ir prie orkaitės nereikės stoviniuoti pusę dienos. Viskas paprasta, greita, o rezultatas pranoksta lūkesčius“, – pažadėjo mano sveikos mitybos guru. Na, o jei ji taip sako, galiu bandyti ir nesukti galvos.

Jei ir jūsų namuose artėja torto verta proga, būtinai išbandykite šį karališką rikotos ir varškės skanėstą. Neabejojame, kad sužavėti liks ne tik mažiausieji ragautojai, bet ir suaugusieji.

REIKĖS:

250 g rikotos sūrio (jei sekate mūsų tinklaraščio įrašus, tikriausiai pastebėjote, kad jau mokėme, kaip jį pasigaminti pačioms: https://lieknosbites.lt/2016/04/11/kaip-kefyras-prisikele-naujam-gyvenimui-ir-virto-rikota/);

150 g neriebaus vanilinės varškės kremo;

1 v. š. kondensuoto pieno;

mėgstamų uogų;

sveikuoliškų sausainių pakelio (arba tokių, kokius naudojat pyragų pagrindams);

šiek tiek tirpinto sviesto (pasirinktinai).

GAMINIMAS:

Pirmiausia imamės pagrindo, jį galima gaminti dviem būdais: 1) imk sausainių, tokių kokius tau leidžia valgymo įsitikinimai, ir juos tiesiog pasmulkinusi išdėliok ant pagrindo, bet tokiu atveju pagrindas liks birus, trupininis; 2) sausainius susmulkink ir apliek nedideliu kiekiu tirpinto sviesto ir trupinius suspausk, šiuo atveju kalorijų gausi nemažai, tačiau, kadangi tortas buvo skirtas vaikams, o jie sviesto nebijo, rinkausi šį variantą. Pagrindą dėk stingti į šaldytuvą (jei buvo naudotas sviestas).

Kremui paruošti tereikės varškės kremą, rikotos sūrį ir kondensuotą pieną sumaišyti. Kremą konditeriniu švirkštu purkšk ant pagrindo ir apdėliok uogomis. Galima valgyti iš karto!

Tau pasisekė, kad galėjai pamatyti ir torto nuotrauką, nes vos spėjau ją padaryti, kai visa šeimyna šoko ragauti. 🙂

Bitės lieknos be vargų – valgo tortus jos gardžius!

Saldūs linkėjimai,

Lieknos Bitės